Karéta api Prambanan Éksprés

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Prambanan Éksprés
KA Prameks (Prambanan Ekspres).jpg
KA Prameks (Prambanan Éksprés) tos tiba di Stasion Tugu Yogyakarta dina poé péuting
Informasi
Sistem Karéta api komuter
Kelas Ékonomi & Ékonomi AC
Status Beroperasi
Lokal Daop 6 Jogja
Stasion terminus Stasion Kutoarjo
Stasion Solo Balapan
Operasi
Dipiboga ku Kereta Api Indonesia
Operator Daérah Operasi VI Yogyakarta
Data téhnis
Lébar sepur 1.067 mm
Gancangna operasional 70-90 km/jam

Karéta api Prambanan Éksprés atawa Karéta api Praméks nyaéta karéta api komuter anu ngalayanan rute Stasion Solo Balapan - Stasion Yogyakarta - Stasion Kutoarjo - Stasion Prembun.[1] Karéta ieu maké rangkéan KRD eks. KRL BN-Holec, sarua jeung anu dipaké ku Karéta api Baraya Geulis jeung Réncang Geulis di Bandung.[1] Karéta ieu dioperasikeun ku Daérah Operasi VI Yogyakarta.[1]

Stasion nu dilayanan[édit | édit sumber]

Stasion anu dilayanan ku KA Praméks nyaéta:[1]

Jadwal[édit | édit sumber]

Dina sapoé, KA Praméks dioperasikeun 10 kali pp rute Yogyakarta-Solo, tuluy 4 kali pp rute Solo-Prembun.[2] Jadwal anu leuwih lengkepna tingali di Wikipédia basa Indonésia

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d Tribun Jogja: KA Prameks Resmi Dialihkan ke Stasiun Prembun, Ini Jadwalnya (id) diakses tanggal 30 Januari 2016
  2. Jadwal KA Prameks (id) diakses tanggal 30 Januari 2016

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs resmi PT Kereta Api Indonesia

KA Galunggung Nagreg.jpg