Karéta api Baraya Geulis

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Karéta api Baraya Geulis
Padalarang-Cicaléngka PP.
Informasi
Sistem Karéta api komuter
Kelas Bisnis
Status Teu beroperasi
Lokal Daop 2 Bandung
Stasion terminus Stasion Padalarang
Stasion Cicaléngka
Operasi
Dibuka 2008
Ditutup 2013
Dipiboga ku Kereta Api Indonesia
Operator Daérah Operasi II Bandung
Lokomotip Karéta Rél Diesel Éléktrik
Data téhnis
Lébar sepur 1.067 mm
Titik pangluhurna +709 (Stasion Bandung)

Karéta api Baraya Geulis nyaéta karéta api lokal komuter anu ngalayanan rute Padalarang-Cicaléngka.[1][2] Dina sarangkéan KRD ieu aya lima gerbong.[1] Tuluy, dina sarangkéan karéta éta bisa ngangkut 1.250 panumpang.[1] Teu saperti karéta api Lokal Bandung Raya, karéta api Baraya Geulis teu eureun di unggal stasion.[1] Karéta api Baraya Geulis digabung operasionalna jeung Karéta api Patas Bandung Raya sarta dinon-aktipkeun taun 2013.[2]

Daptar stasion nu dilayanan[édit | édit sumber]

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d Pengoperasian KA Rencang Geulis (id) diakses tanggal 11 April 2016
  2. a b KRD Baraya Geulis (id) diakses tanggal 11 April 2016

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs resmi PT Kereta Api Indonesia


KA Galunggung Nagreg.jpg