Stasion Cimekar

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Cimekar
Logo PT Kereta Api Indonesia (Persero).png
PapanNamaStasiun CMK.png
  • Singgetan: CMK
  • Nomor: -
Stasiun Cimekar.jpg
Stasion Cimekar
Lokasi
PropinsiJawa Kulon
KabupaténBandung
KacamatanCileunyi
DésaCimekar
Kodeu pos40623
Sajarah
Dibuka1884 (minangka halteu Ciendog)
Dibuka deui21 Maret 2000
Ngaran saméméhnaStasiun Halteu Ciendog
Informasi séjén
OperatorDaérah Operasi II Bandung
Kelas stasion[1]III/leutik
Tingkat kaluhuran+670 m
Perenahna[2]km 169+050 lintas BogorBandung
BanjarKutoarjoYogyakarta
LayananLokal Bandung Raya
Pamesenan tikétSistem tikét thermal
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur2
Jumlah péron1
Tipeu pasinyalanMékanik
Fasilitas anu aya di stasion ieu:
Logo PT KAI (Persero).svg
Toilét: Aya

Stasion Cimekar (CMK) nyaéta stasion karéta api anu perenahna di Cimekar, Cileunyi, Bandung. Stasion ieu mangrupa stasion pangorana di Jalur karéta api Padalarang-Kasugihan lantaran diwangun deui taun 2000. Baheula, saacan diwangun deui, ngaran stasion ieu téh halteu Ciendog. Stasion ieu boga dua jalur, jalur 2 minangka jalur lurus. Stasion ieu ogé lokasina deukeut jeung paimahan sarta deukeut jeung stadion Gelora Bandung Lautan Api.

Karéta api[édit | édit sumber]

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Karéta api

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Padalarang-Kasugihan
Stasion saméméhna:
Stasion Gedébagé
Stasion saenggeusna:
Stasion Rancaékék


Stasiun Selatan Bandung.jpg