Stasion Gedébagé

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Gedébagé

LiveryPapanStasiun 2020.svg

PapanNamaStasiun GDB.png
  • Singgetan: GDB
  • Nomor: 1602
Stasiun gedebage.JPG
Stasion Gedébagé
LokasiCisarantén Kidul, Gedébagé, Bandung, Jawa Kulon, 40294
Indonésia
Luhur+672 m
OperatorDaérah Operasi II Bandung
Letak ti pangkalkm 165+332 lintas BogorBandung
BanjarKutoarjoYogyakarta[1]
Jumlah péron1
Jumlah jalur4
Informasi lain
KlasifikasiIII/leutik[2]
Sejarah
Dibuka1884
Layanan
Husus karéta api barang/peti kemas
Fasilitas jeung téknis
Tipeu pasinyalanÉléktrik
Lokasi dina peta

Stasion Gedébagé (Aksara Sunda Baku: ᮞ᮪ᮒᮞᮤᮇᮔ᮪ ᮌᮨᮓᮦᮘᮌᮦ) nyaéta stasion karéta api anu perenahna di Cisarantén Kidul, Gedébagé, Bandung. Stasion ieu jadi stasion pangwétanna di Kota Bandung. Stasion Gedébagé dihususkeun pikeun karéta api barang. Stasion ieu boga opat jalur utama sarta tilu jalur buntu pikeun nyimpen gerbong barang. Salian ti éta, stasion ieu ogé ngalayanan pasilangan jeung pasusulan antar karéta api.

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Karéta api

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  2. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Padalarang-Kasugihan
Stasion saméméhna:
Stasion Kiaracondong
Stasion saenggeusna:
Stasion Cimekar