Stasion Gedébagé

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Gedébagé
Logo PT Kereta Api Indonesia (Persero).png
PapanNamaStasiun GDB.png
  • Singgetan: GDB
  • Nomor: 1602
Stasiun gedebage.JPG
Stasion Gedébagé
Lokasi
PropinsiJawa Kulon
KotaBandung
KacamatanGedébagé
KalurahanCisarantén Kidul
Kodeu pos40294
Koordinat6°56′26.89″S 107°41′22.07″E / 6.9408028°S 107.6894639°E / -6.9408028; 107.6894639Koordinat: 6°56′26.89″S 107°41′22.07″E / 6.9408028°S 107.6894639°E / -6.9408028; 107.6894639
Sajarah
Dibuka1884
Informasi séjén
OperatorDaérah Operasi II Bandung
Kelas stasion[1]III/leutik
Tingkat kaluhuran+672 m
Perenahna[2]km 165+332 lintas BogorBandung
BanjarKutoarjoYogyakarta
LayananHusus karéta api barang/peti kemas
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur4
Jumlah péron1
Tipeu pasinyalanÉléktrik
Lokasi dina peta
Gedébagé is located in Kota Bandung
Gedébagé
Gedébagé
Lokasi di Kota Bandung

Stasion Gedébagé nyaéta stasion karéta api anu perenahna di Cisarantén Kidul, Gedébagé, Bandung. Stasion ieu jadi stasion pangwétanna di Kota Bandung. Stasion Gedébagé dihususkeun pikeun karéta api barang. Stasion ieu boga opat jalur utama sarta tilu jalur buntu pikeun nyimpen gerbong barang. Salian ti éta, stasion ieu ogé ngalayanan pasilangan jeung pasusulan antar karéta api.

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Karéta api

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Padalarang-Kasugihan
Stasion saméméhna:
Stasion Kiaracondong
Stasion saenggeusna:
Stasion Cimekar


Stasiun Selatan Bandung.jpg