Stasion Banjar

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Banjar
Logo PT Kereta Api Indonesia (Persero).png
PapanNamaStasiun BJR.png
  • Singgetan: BJR
  • Nomor: 1640
Banjar Train Station, inside.JPG
Péron Stasion Banjar
Lokasi
Propinsi Jawa Kulon
Kota Banjar
Kacamatan Pataruman
Kalurahan Hégarsari
Sajarah
Dibuka 1894
Informasi séjén
Operator Daérah Operasi II Bandung
Kelas stasion[1] I
Tingkat kaluhuran +32 m
Perenahna[2]
Layanan Argo Wilis, Turangga, Lodaya (régulér & tambahan), Malabar, Mutiara Selatan, Pasundan (régulér & tambahan), Kahuripan, Kutojaya Selatan (régulér & tambahan), jeung Serayu
Pamesenan tikét

Sistem tikét onlén; ngalayanan pamesenan langsung sarta parobahan/pabolayan kaberangkatan di lokét.

Aya fasilitas ala bandara mangrupa check-in mandiri pikeun nyitak boarding pass.
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur 6 (jalur 1: jalur lurus)
Jumlah péron 3
Tipeu pasinyalan Éléktrik
Fasilitas anu aya di stasion ieu:
Logo PT KAI (Persero).svg
Fasilitas parkir: Aya
Toilét: Aya
Boarding pass: Aya
Tempat ibadah: Aya

Stasion Banjar (BJR) nyaéta stasion karéta api kelas I anu perenahna di Hegarsari, Pataruman, Kota Banjar. Stasion anu luhurna +32 meter ieu mangrupa stasion pangwétanna di Daérah Operasi II Bandung sarta jadi stasion aktif anu boga kaluhuran panghandapna di Daop II. Stasion ieu boga genep jalur karéta api, jalur 1 minangka jalur lurus.

Minangka stasion kelas I, stasion ieu jadi tempat paeureunan karéta api pikeun ganti masinis, lokomotip, atawa kadang nambah gerbong karéta api di jalur kidul. Ti stasion ieu, aya jalur rél cabang ka Pangandaran nepi ka Cijulang anu geus teu aktip mimiti tanggal 1 Pébruari 1982. Di stasion ieu ogé aya dipo lokomotip sarta urut ‘’méja pembalik.[3]

Layanan karéta api[édit | édit sumber]

Kelas éksekutip[édit | édit sumber]

Kelas campuran[édit | édit sumber]

Kelas ékonomi AC[édit | édit sumber]

Jadwal karéta api[édit | édit sumber]

Ieu jadwal karéta api panumpang anu eureun di Stasion Banjar per 25 Désémber 2018 (révisi Gapeka 2017).

  • KA Régulér
No. KA KA Jurusan Kelas Datang Berangkat
81 Lodaya Bandung Hall (BD) Éksekutip & Ékonomi AC Prémium 00.11 00.29
204 Kutojaya Selatan Kutoarjo (KTA) Ékonomi AC 00.46 00.55
49 Turangga Bandung Hall (BD) Éksekutip Satwa 01.20 01.30
91 Malabar Éksekutip, Bisnis, & Ékonomi AC 03.53 04.03
114/111 Mutiara Selatan Éksekutip & Bisnis 04.33 04.40
220/221 Serayu Kroya (KYA) nyambung ka Purwokerto (PWT) Ékonomi AC 05.34 05.47
218/215 Jakarta Pasar Senén (PSE) 09.00 09.10
180 Pasundan Surabaya Gubeng (SGU) 09.46 10.00
80 Lodaya Solo Balapan (SLO) Éksekutip & Ékonomi AC Prémium 11.03 11.15
79 Bandung Hall (BD) 11.54 12.08
6 Argo Wilis Surabaya Gubeng (SGU) Éksekutip Argo 12.02 12.11
203 Kutojaya Selatan Bandung Kiaracondong (KAC) Ékonomi AC 12.50 13.05
12412 Pangandaran Banjar (BJR) Éksekutip & Ékonomi AC Prémium 13.03 -
12377 Jakarta Gambir (GMR) - 13.55
5 Argo Wilis Bandung Hall (BD) Éksekutip Argo 15.09 15.20
12410 Pangandaran Banjar (BJR) Éksekutip & Ékonomi AC Prémium 15.56 -
12379 Bandung Hall (BD) - 16.20
216/217 Serayu Kroya (KYA) nyambung ka Purwokerto (PWT) Ékonomi AC 17.08 17.20
179 Pasundan Bandung Kiaracondong (KAC) 18.29 18.40
222/219 Serayu Jakarta Pasar Senén (PSE) 19.01 19.15
92 Malabar Malang Kotabaru (ML) Éksekutip, Bisnis, & Ékonomi AC 19.36 19.42
112/113 Mutiara Selatan Surabaya Gubeng (SGU) nyambung ka Malang Kotabaru (ML) Éksekutip & Bisnis 20.52 21.00
182 Kahuripan Blitar (BL) Ékonomi AC 21.56 22.10
82 Lodaya Solo Balapan (SLO) Éksekutip & Ékonomi AC Prémium 22.41 22.54
181 Kahuripan Bandung Kiaracondong (KAC) Ékonomi AC 22.48 23.10
50 Turangga Surabaya Gubeng (SGU) Éksekutip Satwa 23.07 23.18
70 Banjar Pangandaran Banjar Ekonomi AC 02.12 02.17
  • KA Tambahan (dioperasikeun pas keur lebaran jeung natal-taun anyar;jeung kareta tambahan ka banjar pangandaran tangtu)
No. PLB KA Jurusan Kelas Datang Berangkat
7022 Lodaya Tambahan Solo Balapan (SLO) Éksekutip & Bisnis 00.04 00.13
7019 Bandung Hall (BD) 02.49 02.57
7046 Kutojaya Selatan Tambahan Kutoarjo (KTA) Bisnis & Ékonomi AC 03.49 03.55
7036 Pasundan Tambahan Surabaya Gubeng (SGU) Ékonomi AC 10.41 10.49
7021 Lodaya Tambahan Bandung Hall (BD) Éksekutip & Bisnis 13.15 13.25
7020 Solo Balapan (SLO) 13.23 13.31
7045 Kutojaya Selatan Tambahan Bandung Kiaracondong (KAC) Bisnis & Ékonomi AC 15.24 15.35
7035 Pasundan Tambahan Ékonomi AC 17.04 17.12
7036 KA Banjar Pangandaran Bandug Kiaracondong (KAC) Ekonomi AC 09.12 09.30

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  3. (id) Susuri Jejak Kereta Api Banjar-Pangandaran Peninggalan Belanda Detik.com, diakses tanggal 23 Desember 2018

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs web resmi KAI dan jadwal kereta api tahun 2017

Jalur karéta api Padalarang-Kasugihan
Stasion saméméhna:
Stasion Karangpucung
Stasion saenggeusna:
Stasion Langen
Jalur karéta api Banjar-Cijulang
Stasion saméméhna:
-
Stasion saenggeusna:
Stasion Batulawang

Koordinat: 7°22′35″S 108°32′32″E / 7.3762938°S 108.5422933°E / -7.3762938; 108.5422933

Stasiun Selatan Bandung.jpg