Stasion Cimindi

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Cimindi

LiveryPapanStasiun 2020.svg

PapanNamaStasiun CMD.png
  • Singgetan: CMD
  • Nomor: 1421
Stasiun Cimindi 2021.jpg
Stasion Cimindi
LokasiCampaka, Andir, Bandung, Jawa Kulon,
Indonésia
Luhur+736 m
OperatorDaérah Operasi II Bandung
Letak ti pangkalkm 150+012 lintas BogorBandung
BanjarKutoarjoYogyakarta[1]
Jumlah péron3
Jumlah jalur3
Informasi lain
KlasifikasiIII/leutik[2]
Sejarah
Dibuka1884
Layanan
Lokal Bandung Raya jeung Lokal Cibatu
Fasilitas jeung téknis
Tipeu pasinyalanÉléktrik
Lokasi dina peta

Stasion Cimindi (CMD) (Aksara Sunda Baku: ᮞ᮪ᮒᮞᮤᮇᮔ᮪ ᮎᮤᮙᮤᮔ᮪ᮓᮤ) nyaéta stasion karéta api anu perenahna di kalurahan Campaka, Andir, Bandung. Stasion ieu boga tilu jalur, jalur 2 jadi sepur lurus arah wétan, sedengkeun jalur 3 jadi sepur lurus arah kulon. Stasion Cimindi jadi stasion pangkulonna di Kota Bandung. Stasion ieu dilayanan ku Karéta api lokal Bandung Raya sarta lokal Cibatu.

Karéta api[édit | édit sumber]

Galéri[édit | édit sumber]

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Karéta api

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  2. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Padalarang-Kasugihan
Stasion saméméhna:
Stasion Cimahi
Stasion saenggeusna:
Stasion Andir