Stasion Cimindi

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Cimindi
Logo PT Kereta Api Indonesia (Persero).png
PapanNamaStasiun CMD.png
  • Singgetan: CMD
  • Nomor: 1421
Stasiun Cimindi.jpg
Stasion Cimindi
Lokasi
PropinsiJawa Kulon
KotaBandung
KacamatanAndir
KalurahanCampaka
Koordinat6°53′46.24″S 107°33′40.03″E / 6.8961778°S 107.5611194°E / -6.8961778; 107.5611194Koordinat: 6°53′46.24″S 107°33′40.03″E / 6.8961778°S 107.5611194°E / -6.8961778; 107.5611194
Sajarah
Dibuka1884
Informasi séjén
OperatorDaérah Operasi II Bandung
Kelas stasion[1]III/leutik
Tingkat kaluhuran+736 m
Perenahna[2]km 150+012 lintas BogorBandung
BanjarKutoarjoYogyakarta
LayananLokal Bandung Raya jeung Lokal Cibatu
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur3
Jumlah péron3
Tipeu pasinyalanÉléktrik
Fasilitas anu aya di stasion ieu:
Logo PT KAI (Persero).svg
Fasilitas parkir: Aya
Tempat ibadah: Aya
Lokasi dina peta
Cimindi is located in Kota Bandung
Cimindi
Cimindi
Lokasi di Kota Bandung

Stasion Cimindi (CMD) nyaéta stasion karéta api anu perenahna di kalurahan Campaka, Andir, Bandung. Stasion ieu boga tilu jalur, jalur 2 jadi sepur lurus arah wétan, sedengkeun jalur 3 jadi sepur lurus arah kulon. Stasion Cimindi jadi stasion pangkulonna di Kota Bandung. Stasion ieu dilayanan ku Karéta api lokal Bandung Raya sarta lokal Cibatu.

Karéta api[édit | édit sumber]

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Karéta api

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Padalarang-Kasugihan
Stasion saméméhna:
Stasion Cimahi
Stasion saenggeusna:
Stasion Andir


Stasiun Selatan Bandung.jpg