Stasion Cimindi

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Cimindi
Logo PT Kereta Api Indonesia (Persero).png
PapanNamaStasiun CMD.png
  • Singgetan: CMD
  • Nomor: 1421
Stasiun Cimindi.jpg
Stasion Cimindi
Lokasi
PropinsiJawa Kulon
KotaBandung
KacamatanAndir
KalurahanCampaka
Koordinat6°53′46.24″S 107°33′40.03″E / 6.8961778°S 107.5611194°E / -6.8961778; 107.5611194Koordinat: 6°53′46.24″S 107°33′40.03″E / 6.8961778°S 107.5611194°E / -6.8961778; 107.5611194
Sajarah
Dibuka1884
Informasi séjén
OperatorDaérah Operasi II Bandung
Kelas stasion[1]III/leutik
Tingkat kaluhuran+736 m
Perenahna[2]km 150+012 lintas BogorBandung
BanjarKutoarjoYogyakarta
LayananLokal Bandung Raya jeung Lokal Cibatu
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur3
Jumlah péron3
Tipeu pasinyalanÉléktrik
Fasilitas anu aya di stasion ieu:
Logo PT KAI (Persero).svg
Fasilitas parkir: Aya
Tempat ibadah: Aya
Lokasi dina peta
Cimindi is located in Kota Bandung
Cimindi
Cimindi
Lokasi di Kota Bandung

Stasion Cimindi (CMD) (Aksara Sunda Baku: ᮞ᮪ᮒᮞᮤᮇᮔ᮪ ᮎᮤᮙᮤᮔ᮪ᮓᮤ) nyaéta stasion karéta api anu perenahna di kalurahan Campaka, Andir, Bandung. Stasion ieu boga tilu jalur, jalur 2 jadi sepur lurus arah wétan, sedengkeun jalur 3 jadi sepur lurus arah kulon. Stasion Cimindi jadi stasion pangkulonna di Kota Bandung. Stasion ieu dilayanan ku Karéta api lokal Bandung Raya sarta lokal Cibatu.

Karéta api[édit | édit sumber]

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Karéta api

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Padalarang-Kasugihan
Stasion saméméhna:
Stasion Cimahi
Stasion saenggeusna:
Stasion Andir


Stasiun Selatan Bandung.jpg