Stasion Andir

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Andir

LiveryPapanStasiun 2020.svg

PapanNamaStasiun AND.png
  • Singgetan: AND
  • Nomor: 1422
Stasiun Andir.jpg
Stasion Andir
LokasiCiroyom, Andir, Bandung, Jawa Kulon,
Indonésia
Luhur+730 m
OperatorDaérah Operasi II Bandung
Letak ti pangkalkm 152+405 lintas BogorBandung
BanjarKutoarjoYogyakarta[1]
Jumlah péron1
Jumlah jalur3
Informasi lain
KlasifikasiIII/leutik[2]
Sejarah
Dibuka1884
Layanan
ngan ngalayanan operasi palintasan karéta api, pamesenan tikét, sarta pasusulan antar karéta
Fasilitas jeung téknis
Tipeu pasinyalanÉléktrik
Lokasi dina peta

Stasion Andir (AND) (Aksara Sunda Baku: ᮞ᮪ᮒᮞᮤᮇᮔ᮪ ᮃᮔ᮪ᮓᮤᮁ) nyaéta stasion karéta api anu perenahna di Ciroyom, Andir, Bandung. Stasion ieu boga tilu jalur. Ka arah wétan, jalur 1 arahna ka Stasion Ciroyom (husus KA Lokal Bandung Raya), sedengkeun jalur 2 jeung 3 arahna ka Stasion Bandung (husus KA jarak jauh). Sedengkeun ka kulon mah jalur 1 ngahiji jeung jalur 2.

Di taun 2008, stasion ieu kungsi dilayanan ku Karéta api Lokal Bandung Raya, ngan kawijakan éta dicabut lantaran ngaganggu kalancaran jalan raya.

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Karéta api

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  2. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Padalarang-Kasugihan
Stasion saméméhna:
Stasion Cimindi
Stasion saenggeusna:
Stasion Ciroyom