Stasion Andir

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Andir
  • Singgetan: AND
  • Nomor: 1422
Stasiun Andir.jpg
Stasion Andir
Lokasi
Propinsi Jawa Kulon
Kota Bandung
Kacamatan Andir
Kalurahan Ciroyom
Koordinat 6°54′29.31″S 107°34′45.28″E / 6.9081417°S 107.5792444°E / -6.9081417; 107.5792444Koordinat: 6°54′29.31″S 107°34′45.28″E / 6.9081417°S 107.5792444°E / -6.9081417; 107.5792444
Sajarah
Dibuka 1884
Informasi séjén
Operator Daérah Operasi II Bandung
Kelas stasion[1] III/leutik
Tingkat kaluhuran +730 m
Perenahna[2] km 152+405 lintas BogorBandung
BanjarKutoarjoYogyakarta
Layanan ngan ngalayanan operasi palintasan karéta api, pamesenan tikét, sarta pasusulan antar karéta
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur 3
Jumlah péron 1
Tipeu pasinyalan Éléktrik
Lokasi dina peta
Andir is located in Kota Bandung
Andir
Andir
Lokasi di Kota Bandung

Stasion Andir (AND) nyaéta stasion karéta api anu perenahna di Ciroyom, Andir, Bandung. Stasion ieu boga tilu jalur. Ka arah wétan, jalur 1 arahna ka Stasion Ciroyom (husus KA Lokal Bandung Raya), sedengkeun jalur 2 jeung 3 arahna ka Stasion Bandung (husus KA jarak jauh). Sedengkeun ka kulon mah jalur 1 ngahiji jeung jalur 2.

Di taun 2008, stasion ieu kungsi dilayanan ku Karéta api Lokal Bandung Raya, ngan kawijakan éta dicabut lantaran ngaganggu kalancaran jalan raya.

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Karéta api

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Padalarang-Kasugihan
Stasion saméméhna:
Stasion Cimindi
Stasion saenggeusna:
Stasion Ciroyom


Stasiun Selatan Bandung.jpg