Stasion Andir

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Andir

LiveryPapanStasiun 2020.svg

PapanNamaStasiun AND.png
  • Singgetan: AND
  • Nomor: 1422
Stasiun Andir 2021.jpg
Stasion Andir, 2021
LokasiCiroyom, Andir, Bandung, Jawa Kulon,
Indonésia
Luhur+730 m
OperatorDaérah Operasi II Bandung
Letak ti pangkalkm 152+405 lintas BogorBandung
BanjarKutoarjoYogyakarta[1]
Jumlah péron1
Jumlah jalur3
Informasi lain
KlasifikasiIII/leutik[2]
Sejarah
Dibuka1884
Layanan
ngan ngalayanan operasi palintasan karéta api, pamesenan tikét, sarta pasusulan antar karéta
Fasilitas jeung téknis
Tipeu pasinyalanÉléktrik
Lokasi dina peta
Stasion Andir, 2018

Stasion Andir (AND) (Aksara Sunda Baku: ᮞ᮪ᮒᮞᮤᮇᮔ᮪ ᮃᮔ᮪ᮓᮤᮁ) nyaéta stasion karéta api anu perenahna di Ciroyom, Andir, Bandung. Stasion ieu boga tilu jalur. Ka arah wétan, jalur 1 arahna ka Stasion Ciroyom (husus KA Lokal Bandung Raya), sedengkeun jalur 2 jeung 3 arahna ka Stasion Bandung (husus KA jarak jauh). Sedengkeun ka kulon mah jalur 1 ngahiji jeung jalur 2.

Di taun 2008, stasion ieu kungsi dilayanan ku Karéta api Lokal Bandung Raya, ngan kawijakan éta dicabut lantaran ngaganggu kalancaran jalan raya.

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Karéta api

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  2. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Padalarang-Kasugihan
Stasion saméméhna:
Stasion Cimindi
Stasion saenggeusna:
Stasion Ciroyom