Stasion Ciroyom

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Ciroyom
Logo PT Kereta Api Indonesia (Persero).png
PapanNamaStasiun CIR.png
  • Singgetan: CIR
  • Nomor: 1423
Stasiun Ciroyom.jpg
Stasion Ciroyom nalika keur dirénovasi
Lokasi
PropinsiJawa Kulon
KotaBandung
KacamatanAndir
KalurahanCiroyom
Koordinat6°54′50.76″S 107°35′25.08″E / 6.9141000°S 107.5903000°E / -6.9141000; 107.5903000Koordinat: 6°54′50.76″S 107°35′25.08″E / 6.9141000°S 107.5903000°E / -6.9141000; 107.5903000
Informasi séjén
OperatorDaérah Operasi II Bandung
Kelas stasion[1]III/leutik
Tingkat kaluhuran+709 m
Perenahna[2]km 153+650 lintas BogorBandung
BanjarKutoarjoYogyakarta
LayananLokal Bandung Raya
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur3
Jumlah péron3
Tipeu pasinyalanMékanik
Fasilitas anu aya di stasion ieu:
Logo PT KAI (Persero).svg
Toilét: Aya
Tempat ibadah: Aya
Lokasi dina peta
Ciroyom is located in Kota Bandung
Ciroyom
Ciroyom
Lokasi di Kota Bandung

Stasion Ciroyom (CIR) (Aksara Sunda Baku: ᮞ᮪ᮒᮞᮤᮇᮔ᮪ ᮎᮤᮛᮧᮚᮧᮙ᮪) nyaéta stasion karéta api anu perenahna di Ciroyom, Andir, Bandung. Stasion ieu teu jauh ti stasion Bandung jeung dipo karéta Bandung. Stasion ieu boga tilu jalur, tapi ngan 2 jalur nu aktipna. Stasion ieu dilayanan ku Karéta api lokal Bandung Raya.

Karéta api[édit | édit sumber]

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Karéta api

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Padalarang-Kasugihan
Stasion saméméhna:
Stasion Andir
Stasion saenggeusna:
Stasion Bandung


Stasiun Selatan Bandung.jpg