Stasion Bojong

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Bojong
Logo PT Kereta Api Indonesia (Persero).png
PapanNamaStasiun BJG.png
  • Singgetan: BJG
  • Nomor: 1636
Lokasi
Propinsi Jawa Kulon
Kabupatén Ciamis
Kacamatan Cijeungjing
Désa Bojongménggér
Sajarah
Dibuka 1894
Informasi séjén
Operator Daérah Operasi II Bandung
Kelas stasion[1] III/leutik
Tingkat kaluhuran +124 m
Perenahna[2] km 297+329 lintas BogorBandung
BanjarKutoarjoYogyakarta
Layanan Pikeun pasilangan jeung pasusulan wungkul
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur 3
Jumlah péron 2
Tipeu pasinyalan Éléktrik

Stasion Bojong (BJG) nyaéta stasion karéta api kelas III/leutik anu perenahna di Bojongménggér, Cijeungjing, Ciamis. Stasion ieu perenahna di sisi jalan raya Ciamis - Banjar. Stasion ieu boga tilu jalur, jalur 2 minangka jalur lurus. Kiwari stasion ieu ngan ngalayanan pasilangan atawa pasusulan antar karéta api, henteu pikeun naék-turunkeun panumpang.

Pasilangan antar karéta api[édit | édit sumber]

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Karéta api

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Padalarang-Kasugihan
Stasion saméméhna:
Stasion Ciamis
Stasion saenggeusna:
Stasion Karangpucung


Stasiun Selatan Bandung.jpg