Stasion Bojong

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Bojong

LiveryPapanStasiun 2020.svg

PapanNamaStasiun BJG.png
  • Singgetan: BJG
  • Nomor: 1636
LokasiBojongménggér, Cijeungjing, Ciamis, Jawa Kulon,
Indonésia
Luhur+124 m
OperatorDaérah Operasi II Bandung
Letak ti pangkalkm 297+329 lintas BogorBandung
BanjarKutoarjoYogyakarta[1]
Jumlah péron2
Jumlah jalur3
Informasi lain
KlasifikasiIII/leutik[2]
Sejarah
Dibuka1894
Layanan
Pikeun pasilangan jeung pasusulan wungkul
Fasilitas jeung téknis
Tipeu pasinyalanÉléktrik
Lokasi dina peta

Stasion Bojong (BJG) nyaéta stasion karéta api kelas III/leutik anu perenahna di Bojongménggér, Cijeungjing, Ciamis. Stasion ieu perenahna di sisi jalan raya Ciamis - Banjar. Stasion ieu boga tilu jalur, jalur 2 minangka jalur lurus. Kiwari stasion ieu ngan ngalayanan pasilangan atawa pasusulan antar karéta api, henteu pikeun naék-turunkeun panumpang.

Pasilangan antar karéta api[édit | édit sumber]

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Karéta api

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  2. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Padalarang-Kasugihan
Stasion saméméhna:
Stasion Ciamis
Stasion saenggeusna:
Stasion Karangpucung