Stasion Karangpucung

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Karangpucung
  • Singgetan: KNP
  • Nomor: 1637
Lokasi
Propinsi Jawa Kulon
Kota Banjar
Kacamatan Banjar
Kalurahan Jajawar
Alamat Jalan Wirasantara
Sajarah
Dibuka 1894
Informasi séjén
Operator Daérah Operasi II Bandung
Kelas stasion[1] III/leutik
Tingkat kaluhuran +45 m
Perenahna[2] km 304+940 lintas BogorBandung
BanjarKutoarjoYogyakarta
Layanan Pikeun pasilangan jeung pasusulan wungkul
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur 3
Jumlah péron 2
Tipeu pasinyalan Éléktrik

Stasion Karangpucung (KNP) nyaéta stasion karéta api kelas III/leutik anu perenahna di Jajawar, Banjar, Banjar. Stasion ieu jadi stasion pangkulonna di Kota Banjar. Stasion ieu boga tilu jalur, jalur 2 minangka jalur lurus. Kiwari stasion ieu ngan ngalayanan pasilangan atawa pasusulan antar karéta api, henteu pikeun naék-turunkeun panumpang.

Pasilangan antar karéta api[édit | édit sumber]

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Karéta api

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Padalarang-Kasugihan
Stasion saméméhna:
Stasion Bojong
Stasion saenggeusna:
Stasion Banjar


Stasiun Selatan Bandung.jpg