Stasion Ciamis

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Ciamis
Logo PT Kereta Api Indonesia (Persero).png
PapanNamaStasiun CI.png
  • Singgetan: CI
  • Nomor: 1634
Stasiun Ciamis.jpg
Stasion Ciamis
Lokasi
PropinsiJawa Kulon
KabupaténCiamis
KacamatanCiamis
KalurahanCiamis
AlamatJalan Stasion Ciamis No.43
Sajarah
Dibuka1894
Informasi séjén
OperatorDaérah Operasi II Bandung
Kelas stasion[1]II
Tingkat kaluhuran+199 m
Perenahna[2]km 288+696 lintas BogorBandung
BanjarKutoarjoYogyakarta
LayananMutiara Selatan, Malabar, Lodaya, Pasundan (régulér & tambahan), Kahuripan, Serayu, jeung Kutojaya Selatan Tambahan (arah Kutoarjo)
Pamesenan tikétSistem tikét onlén; ngalayanan pamesenan langsung di lokét. Aya fasilitas ala bandara mangrupa check-in mandiri pikeun nyitak boarding pass.
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur4
Jumlah péron2
Tipeu pasinyalanÉléktrik
Fasilitas anu aya di stasion ieu:
Logo PT KAI (Persero).svg
Fasilitas parkir: Aya
Toilét: Aya
Boarding pass: Aya
Tempat ibadah: Aya

Stasion Ciamis (CI) nyaéta stasion karéta api kelas II anu perenahna di Ciamis, Ciamis. Stasion anu luhurna +199 m sarta miboga léréng panangtu 10 permil ieu kaasup ka Daérah Operasi II Bandung. Stasion ieu jarakna sababaraha méter ka arah kidul ti Jalan Ir. H. Juanda, Ciamis. Stasion ieu mimiti digunakeun taun 1894.[3] Stasion ieu boga 4 jalur, ngan jalur 1 jeung 2 wungkul nu dipaké. Jalur 1 biasana dipaké pikeun pasilangan. Sedengkeun jalur 2 dipaké pikeun karéta anu ngaliwat langsung. Jalur 3 jeung 4 sabenerna bisa diliwatan karéta, ngan saukur bisa nampung 6 gerbong.[4]

Ti mimiti 1 Nopémber 2019, karéta api Lodaya jeung Malabar eureun di stasion Ciamis pikeun naék-turunkeun panumpang. Hal ieu mangrupa hasil sawala antara Pamaréntah Kabupatén Ciamis jeung pihak PT Kereta Api Indonesia.

Layanan karéta api[édit | édit sumber]

Panumpang[édit | édit sumber]

Kelas campuran[édit | édit sumber]

Kelas Ékonomi AC[édit | édit sumber]

Perewis jeung pasusulan[édit | édit sumber]

Jadwal karéta api[édit | édit sumber]

Ieu jadwal karéta api panumpang anu eureun di Stasion Ciamis per 25 Désémber 2018 (dumasar kana Gapeka 2017).

  • KA Régulér
No. KA KA Jurusan Kelas Datang Berangkat
81 Lodaya Bandung Hall (BD) Éksékutif & Ékonomi AC Prémium 00.51 00.53
91 Malabar Éksékutip, Bisnis, & Ékonomi AC 04.25 04.27
220/221 Serayu Kroya (KYA) nyambung ka Purwokerto (PWT) Ékonomi AC 04.56 05.09
114/111 Mutiara Selatan Bandung Hall (BD) Éksekutip & Bisnis 05.05 05.07
180 Pasundan Surabaya Gubeng (SGU) Ékonomi AC 09.06 09.10
218/215 Serayu Jakarta Pasar Senén (PSE) 09.35 09.39
80 Lodaya Solo Balapan (SLO) Éksékutip & Ékonomi AC Prémium 10.37 10.39
79 Bandung Hall (BD) 12.30 12.32
216/217 Serayu Kroya (KYA) nyambung ka Purwokerto (PWT) 16.41 16.43
179 Pasundan Bandung Kiaracondong (KAC) 19.05 19.14
92 Malabar Malang Kotabaru (ML) Éksékutip, Bisnis, & Ékonomi AC 19.10 19.12
222/219 Serayu Jakarta Pasar Senén (PSE) 19.50 19.52
112/113 Mutiara Selatan Surabaya Gubeng (SGU) nyambung ka Malang Kotabaru (ML) Éksekutip & Bisnis 20.24 20.27
182 Kahuripan Blitar (BL) Ékonomi AC 21.29 21.31
82 Lodaya Solo Balapan (SLO) Éksékutip & Ékonomi AC Prémium 22.15 22.17
181 Kahirupan Bandung Kiaracondong (KAC) Ékonomi AC 23.35 23.38
  • PLB Tambahan (dioperasikeun pas keur lebaran, natal-taun anyar, atawa kadang di ahir pekan nu tangtu)
No. PLB KA Jurusan Kelas Datang Berangkat
7046 Kutojaya Selatan Tambahan Kutoarjo (KTA) Bisnis & Ékonomi AC 03.18 03.24
7036 Pasundan Tambahan Surabaya Gubeng (SGU) Ékonomi AC 10.12 10.15
7035 Bandung Kiaracondong (KAC) 17.37 17.39

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  3. Studiegroep ZWP: Haltestempels Nederlands Indië 1883 - 1891/1950. Spoorweg Trajecten SS-WL.
  4. Majalah Karéta Api

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs resmi KAI dan jadwal karéta api tahun 2017/18

Jalur karéta api Padalarang-Kasugihan
Stasion saméméhna:
Stasion Manonjaya
Stasion saenggeusna:
Stasion Bojong
Stasiun Selatan Bandung.jpg

07°19′45″S 108°21′21.3″E / 7.32917°S 108.355917°E / -7.32917; 108.355917