Stasion Manonjaya

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Manonjaya

LiveryPapanStasiun 2020.svg

PapanNamaStasiun MNJ.png
  • Singgetan: MNJ
  • Nomor: 1632
LokasiManonjaya, Manonjaya, Tasikmalaya, Jawa Kulon, 46197
Indonésia
Luhur+292 m
OperatorDaérah Operasi II Bandung
Letak ti pangkalkm 279+978 lintas BogorBandung
BanjarKutoarjoYogyakarta[1]
Jumlah péron3
Jumlah jalur3
Informasi lain
KlasifikasiIII/leutik[2]
Sejarah
Dibuka1894
Layanan
Pikeun pasilangan jeung pasusulan wungkul
Fasilitas jeung téknis
Tipeu pasinyalanÉléktrik
Lokasi dina peta

Stasion Manonjaya (MNJ) nyaéta stasion karéta api kelas III/leutik anu perenahna di Manonjaya, Manonjaya, Tasikmalaya. Stasion ieu jadi stasion pangwétanna di Kabupatén Tasikmalaya. Di beulah wétan stasion ieu, aya jembatan Cirahong anu kasohor. Stasion ieu boga tilu jalur, jalur 2 minangka jalur lurus. Kiwari stasion ieu ngan ngalayanan perewis atawa pasusulan antar karéta api, henteu pikeun naék-turunkeun panumpang.

Perewis antar karéta api[édit | édit sumber]

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Karéta api

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  2. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Padalarang-Kasugihan
Stasion saméméhna:
Stasion Awipari
Stasion saenggeusna:
Stasion Ciamis