Stasion Manonjaya

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Manonjaya
  • Singgetan: MNJ
  • Nomor: 1632
Lokasi
Propinsi Jawa Kulon
Kabupatén Tasikmalaya
Kacamatan Manonjaya
Désa Manonjaya
Kodeu pos 46197
Sajarah
Dibuka 1894
Informasi séjén
Operator Daérah Operasi II Bandung
Kelas stasion[1] III/leutik
Tingkat kaluhuran +292 m
Perenahna[2] km 279+978 lintas BogorBandung
BanjarKutoarjoYogyakarta
Layanan Pikeun pasilangan jeung pasusulan wungkul
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur 3
Jumlah péron 3
Tipeu pasinyalan Éléktrik

Stasion Manonjaya (MNJ) nyaéta stasion karéta api kelas III/leutik anu perenahna di Manonjaya, Manonjaya, Tasikmalaya. Stasion ieu jadi stasion pangwétanna di Kabupatén Tasikmalaya. Di beulah wétan stasion ieu, aya jembatan Cirahong anu kasohor. Stasion ieu boga tilu jalur, jalur 2 minangka jalur lurus. Kiwari stasion ieu ngan ngalayanan pasilangan atawa pasusulan antar karéta api, henteu pikeun naék-turunkeun panumpang.

Pasilangan antar karéta api[édit | édit sumber]

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Karéta api

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Padalarang-Kasugihan
Stasion saméméhna:
Stasion Awipari
Stasion saenggeusna:
Stasion Ciamis


Stasiun Selatan Bandung.jpg