Stasion Manonjaya

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Manonjaya
  • Singgetan: MNJ
  • Nomor: 1632
Lokasi
PropinsiJawa Kulon
KabupaténTasikmalaya
KacamatanManonjaya
DésaManonjaya
Kodeu pos46197
Sajarah
Dibuka1894
Informasi séjén
OperatorDaérah Operasi II Bandung
Kelas stasion[1]III/leutik
Tingkat kaluhuran+292 m
Perenahna[2]km 279+978 lintas BogorBandung
BanjarKutoarjoYogyakarta
LayananPikeun pasilangan jeung pasusulan wungkul
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur3
Jumlah péron3
Tipeu pasinyalanÉléktrik

Stasion Manonjaya (MNJ) nyaéta stasion karéta api kelas III/leutik anu perenahna di Manonjaya, Manonjaya, Tasikmalaya. Stasion ieu jadi stasion pangwétanna di Kabupatén Tasikmalaya. Di beulah wétan stasion ieu, aya jembatan Cirahong anu kasohor. Stasion ieu boga tilu jalur, jalur 2 minangka jalur lurus. Kiwari stasion ieu ngan ngalayanan perewis atawa pasusulan antar karéta api, henteu pikeun naék-turunkeun panumpang.

Perewis antar karéta api[édit | édit sumber]

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Karéta api

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Padalarang-Kasugihan
Stasion saméméhna:
Stasion Awipari
Stasion saenggeusna:
Stasion Ciamis


Stasiun Selatan Bandung.jpg