Stasion Awipari

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Awipari
  • Singgetan: AW
  • Nomor: 1631
Lokasi
PropinsiJawa Kulon
KotaTasikmalaya
KacamatanCibeureum
KalurahanAwipari
Kodeu pos46196
Sajarah
Dibuka1894
Informasi séjén
OperatorDaérah Operasi II Bandung
Kelas stasion[1]III/leutik
Tingkat kaluhuran+327 m
Perenahna[2]km 276+848 lintas BogorBandung
BanjarKutoarjoYogyakarta
LayananPikeun pasilangan jeung pasusulan wungkul
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur3
Jumlah péron3
Tipeu pasinyalanÉléktrik

Stasion Awipari (AW) nyaéta stasion karéta api kelas III/leutik anu perenahna di Awipari, Cibeureum, Tasikmalaya. Stasion ieu jadi stasion pangwétanna di Kota Tasikmalaya. Stasion ieu boga tilu jalur, jalur 2 minangka jalur lurus. Kiwari stasion ieu ngan ngalayanan pasilangan atawa pasusulan antar karéta api, henteu pikeun naék-turunkeun panumpang.

Pasilangan antar karéta api[édit | édit sumber]

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Karéta api

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Padalarang-Kasugihan
Stasion saméméhna:
Stasion Tasikmalaya
Stasion saenggeusna:
Stasion Manonjaya


Stasiun Selatan Bandung.jpg