Stasion Awipari

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Awipari

LiveryPapanStasiun 2020.svg

PapanNamaStasiun AW.png
  • Singgetan: AW
  • Nomor: 1631
LokasiAwipari, Cibeureum, Tasikmalaya, Jawa Kulon, 46196
Indonésia
Luhur+327 m
OperatorDaérah Operasi II Bandung
Letak ti pangkalkm 276+848 lintas BogorBandung
BanjarKutoarjoYogyakarta[1]
Jumlah péron3
Jumlah jalur3
Informasi lain
KlasifikasiIII/leutik[2]
Sejarah
Dibuka1894
Layanan
Pikeun pasilangan jeung pasusulan wungkul
Fasilitas jeung téknis
Tipeu pasinyalanÉléktrik
Lokasi dina peta

Stasion Awipari (AW) nyaéta stasion karéta api kelas III/leutik anu perenahna di Awipari, Cibeureum, Tasikmalaya. Stasion ieu jadi stasion pangwétanna di Kota Tasikmalaya. Stasion ieu boga tilu jalur, jalur 2 minangka jalur lurus. Kiwari stasion ieu ngan ngalayanan pasilangan atawa pasusulan antar karéta api, henteu pikeun naék-turunkeun panumpang.

Pasilangan antar karéta api[édit | édit sumber]

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Karéta api

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  2. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Padalarang-Kasugihan
Stasion saméméhna:
Stasion Tasikmalaya
Stasion saenggeusna:
Stasion Manonjaya