Lompat ke isi

Ciamis, Ciamis, Ciamis

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Kalurahan Ciamis
Kalurahan/Désa
Peta
Peta lokasi Kalurahan Ciamis
NagaraBandéra Indonésia Indonésia
PropinsiJawa Barat
KabupaténCiamis
KacamatanCiamis
Pamaréntahan
 • Nami LurahWahyu Ghifary Setiawan, S.STP.
Kodepos
46211
Jumlah RT134 [1] [2]
Jumlah RW32 [1] [2]
Jumlah KK6.293 [3]
Lega3.42 km2 (1.32 sq mi) [3]
Pangeusi17.100 jiwa [3]
Kapadetan5,000/km2 (13,000/sq mi) [3]
Ramatlokakelurahan-ciamis.ciamiskab.go.id

Ciamis nyaéta salah sahiji kalurahan di Kacamatan Ciamis, Kabupatén Ciamis, Propinsi Jawa Kulon, Indonésia. Kalurahan Ciamis nyaéta tempat dimana Kantor Bupati Ciamis didirikeun, tepatna di Jalan Jenderal Sudirman Nomer 16. Sajaba ti Kantor Bupati Ciamis, tempat kawéntar ogé diadegkeun di dieu kawas Masjid Agung Ciamis, jeung Alun-Alun Ciamis.

Alamat Kantor Kalurahan Ciamis perenahna di Jalan Pemuda Nomer 1, Kalurahan Ciamis, Kecamatan Ciamis, Kabupatén Ciamis, Jawa Kulon, Kode Pos 46211, Indonesia.

Sajarah[édit | édit sumber]

Asal Usul Dibentukna Archived 2022-12-03 di Wayback Machine[édit | édit sumber]

Kelurahan Ciamis anu asalna tina Désa Ciamis di mimitian taun 1818 (sarébu dalapan ratus dalapan belas) pusat pamaréntahannana nyaéta anu tempatna di Lingkungan Désa Kolot ayeuna.

Ogé Kuwu anu kahiji nu namina Karto ti taun 1931 pusat Pamaréntahan Désa Ciamis dipindahkeun tina Désa Kolot anu mangrupakeun Ibu Kota Kacamatan Ciamis anu terkenal kana sebutan “PUSEUR DAYEUH TATAR GALUH CIAMIS”.

Salajuna dumasar kana Undang–Undang Républik Nomer 5 taun 1979 ngeunaan Pamaréntahan Desa jeung Surat Keputusan Menteri Dalam Negeri Nomer: 140–502 tanggal 27 Séptémber 1980 jeung Nomer: 140–135 tanggal 22 Séptémber 1980 ngeunaan penetapan désa pikeun dijadikeun kalurahan, maka terhitung sejak tanggal 1 Januari 1981 dugikeun ka ayeuna status Désa Ciamis geus robah, nyaéta ti mimiti status Désa jadi Kalurahan.

Profil Pamaréntahan[édit | édit sumber]

Wewengkon Administratif[édit | édit sumber]

Kalurahan Ciamis diwangun ku 10 lingkungan, anu kabagi jadi 134 RT tina 32 RW, nyaéta:[1] [2]

  1. Désa Kolot
    RW: 20, 21, 22, 23, 24, 25
    RT: 33
  2. Cilamé
    RW: 31, 32
    RT: 8
  3. Janggala
    RW: 5, 6, 7
    RT: 9
  4. Kalapajajar
    RW: 17, 18, 19
    RT: 11
  5. Karang
    RW: 29, 30
    RT: 9
  6. Kota Kulon
    RW: 1, 2, 3, 4
    RT: 15
  7. Kota Kidul
    RW: 8, 9, 10
    RT: 11
  8. Lebak
    RW: 11, 12, 13
    RT: 12
  9. Panoongan
    RW: 14, 15, 16
    RT: 14
  10. Rancapetir
    RW: 26, 27, 28
    RT: 12

Profil Daérah[édit | édit sumber]

Wates Wilayah Archived 2022-12-03 di Wayback Machine[édit | édit sumber]

Kalér Kalurahan Malébér
Wétan Kalurahan Kertasari jeung Kalurahan Cigembor
Kidul Kalurahan Bénténg
Kulon Kalurahan Sindangrasa jeung Kalurahan Linggasari

Démografi[édit | édit sumber]

Dina taun 2022, jumlah padumuk Kalurahan Ciamis saloba 17.100 jiwa, kalawan legana 3.42 km2 (1.32 sq mi) jeung kapadetan 5,000/km2 (13,000/sq mi).[3]

Agama[édit | édit sumber]

Perséntase padumuk Kalurahan Ciamis dumasar kana agama anu dianutna nyaéta Islam 95,67%, saterusna Kakristenan saloba 3,61% anu dimana Protestan 2,64% dan Katolik 0,96%. Sabagean deui nganut agama Konghucu saloba 0,51%, jeung Buddha 0,22%.[3]

Status padamelan[édit | édit sumber]

Data kapadumukan dumasar kana status padamelan dibagi ku jumlah padumuk sapertos kieu:[3]

Pekerjaan Jumlah
Teu acan/teu didamel
  
5,053
Aparatur Pejabat Negara
  
932
Tanaga Pangajar
  
169
Wiraswasta
  
4,806
Tatanén jeung Peternakan
  
57
Pamayang
  
1
Agama jeung Kapercayaan
  
7
Pelajar jeung Mahasiswa
  
2,015
Tanaga Kaséhatan
  
89
Pangsiunan
  
545
Lain
  
3,426
Visualisasi padamelan padumuk dumasar kana jumlah.


Dina taun 2022, pagawéan mayoritas padumuk di Kalurahan Ciamis nyaéta jadi Wiraswasta, anu jumlahna 4,806 tina jumlah padumuk.

Tempo Ogé[édit | édit sumber]

Référénsi[édit | édit sumber]

  1. a b c "Lembaga Pemberdayaan Masyarakat". Pemerintah Kelurahan Ciamis. Diakses tanggal 2023-01-15.  Archived 2023-01-15 di Wayback Machine
  2. a b c Kecamatan Ciamis Dalam Angka 2022 (PDF). Badan Pusat Statistik Kabupaten Ciamis. 2022-09-26. p. 7. Diakses tanggal 2023-02-11. 
  3. a b c d e f g "Visualisasi Data Kependudukan - Kementerian Dalam Negeri 2022" (Visual). www.dukcapil.kemendagri.go.id. Diakses tanggal 2022-12-22. 

Tumbu Luar[édit | édit sumber]

catetan: URL sawaktu-waktu tiasa robah/leungit. Lamun URL teu aktif, punten dipupus tina daptar.