Lompat ke isi

Linggasari, Ciamis, Ciamis

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Kalurahan Linggasari
Kalurahan/Désa
Peta
Peta lokasi Kalurahan Linggasari
NagaraBandéra Indonésia Indonésia
PropinsiJawa Barat
KabupaténCiamis
KacamatanCiamis
Pamaréntahan
 • Nami LurahEryanto Bahtiar [1]
Kodepos
46216
Jumlah RT42
Jumlah RW11
Lega2,99 km2
Pangeusi7.616 jiwa[2]
Kapadetan2.547,16 jiwa/km2
Ramatlokakelurahan-linggasari.ciamiskab.go.id

Linggasari nyaéta salah sahiji kalurahan di Kacamatan Ciamis, Kabupatén Ciamis, Propinsi Jawa Kulon, Indonésia.

Alamat Kantor Kalurahan Linggasari perenahna di Jalan Karanggedang Nomer 63, Kalurahan Linggasari, Kacamatan Ciamis, Kabupatén Ciamis, Jawa Kulon, Indonésia.

Sajarah Archived 2022-12-04 di Wayback Machine[édit | édit sumber]

Wangunan Kalurahan Linggasari asalna ti Désa Linggasari anu dumasar kana catetan sajarah diadegkeun dina taun 1914 kalayan Kuwu ngaranna Nurfawi. Dina kamekarannana, 67 (genep puluh tujuh taun) saterusna, dina taun 1981 tepatna. Dumasar kana Peraturan Menteri Dalam Negeri Nomer 2 Taun 1980 ngeunaan Pedoman Pembentukan, Pemecahan, Ngahijikeun jeung Pamupusan Kalurahan, Désa Linggasari anu perenahna di Ibu Kota Kabupatén Ciamis robah statusna jadi Kalurahan Linggasari.

Profil Pamaréntahan[édit | édit sumber]

Wewengkon Administratif[édit | édit sumber]

Peta Kalurahan Linggasari Archived 2022-12-04 di Wayback Machine

Désa Linggarsari diwangun ku 6 lingkungan, nu kabagi kana 42 RT tina 11 RW, nyaéta:

  1. Awirarangan
    RW: 4, 5
    RT: 6
  2. Cihérang
    RW: 6, 11
    RT: 6
  3. Cimanggu
    RW 1
    RT: 6
  4. Désa Kolot 
    RW: 2, 3
    RT: 6
  5. Karanggedang
    RW: 7, 8
    RT: 9
  6. Sikuraja
    RW: 9, 10
    RT: 9

Profil Daérah[édit | édit sumber]

Wates Wilayah[édit | édit sumber]

Kalér Kalurahan Ciamis
Wétan Kalurahan Bénténg jeung Kalurahan Ciamis
Kidul Walungan Citanduy / Kabupatén Tasikmalaya
Kulon Désa Pawindan

Tempo Ogé[édit | édit sumber]

Référénsi[édit | édit sumber]

  1. "Struktur Organisasi Kelurahan Linggasari". www.kelurahan-linggasari.ciamiskab.go.id (dalam Bahasa Indonesia). Pemerintah Kelurahan Linggasari. Diakses tanggal 2022-12-23.  Archived 2022-12-23 di Wayback Machine
  2. "Visualisasi Data Kependudukan - Kementerian Dalam Negeri 2022" (Visual). www.dukcapil.kemendagri.go.id. Diakses tanggal 2022-12-23. 

Tumbu Luar[édit | édit sumber]

catetan: URL sawaktu-waktu bisa robah/leungit. Lamun URL teu aktip, mangga piceun tina daptar.