Karéta api Pangandaran

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
KA Pangandaran Logo.jpg
Karéta api Pangandaran
KA Pangandaran.jpg
KA Pangandaran di stasion Bandung
Informasi
Sistem Karéta api Jarak Manengah
Kelas Éksekutip-Ékonomi AC Prémium
Status Beroperasi
Lokal Daop 2 Bandung
Stasion awal Gambir
Banjar
Jumlah stasion 6
Operasi
Dibuka 2 Januari 2019
Dipiboga ku PT Kereta Api Indonesia
Operator Daérah Operasi II Bandung
Lokomotip CC201, CC203, atawa CC206
Data téhnis
Lébar sepur 1067 mm
Listrik -
Gancangna operasional 60 - 90 km/jam
Titik pangluhurna +848 (Stasion Nagrég)

Karéta api Pangandaran nyaéta karéta api panumpang kelas éksekutip jeung ékonomi AC prémium nu ngalayanan ruteu Gambir-Banjar sarta ruteu Bandung-Banjar jeung sabalikna.[1]

Pikeun ruteu Bandung - Banjar, PT KAI ngalumakukeun tarip promo 1 rupiah salila sabulan ka hareup.[2]

Operasional KA[édit | édit sumber]

KA Pangandaran dioperasikeun pikeun ngagampilkeun masarakat Priangan Wétan indit-inditan Jakarta, ogé sabalikna, kalawan teu kudu ganti karéta, lantaran ngan KA Serayu wungkul nu ngalayanan ruteu Jakarta-Banjar.[1]

Karéta api ieu ogé boga fungsi ngarojong poténsi pariwisata nu aya di Priangan Wétan, utamana wewengkon Kabupatén Pangandaran anu kasohor miboga loba poténsi pariwisata.[1]

KA Pangandaran ngagunakeun rangkéan karéta éksekutip plus (Stainless Steel/K1 2018) jeung Prémium Plus (Mild Steel/K3 2017) jieunan PT INKA Madiun.[1]

Sajarah[édit | édit sumber]

Saacanna ruteu ieu kungsi dilayanan ku karéta api Priangan Éksprés bulan Agustus 2009, ngan ku sabab okupansi anu teu minuhan 60% ti jumlah tempat diuk, jeung ku sabab jadwal anu henteu fleksibel, jadi KA éta eureun beroperasi bulan Désémber di taun nu sarua.

Asal usul ngaran[édit | édit sumber]

Ngaran Pangandaran dicokot ti Kabupatén Pangandaran anu kasohor ku poténsi pariwisatana sarta perenahna teu jauh ti Stasion Banjar, stasion paeureunan pangtungtungna karéta ieu.

Angkutan shuttle ka Garut[édit | édit sumber]

PT Kereta Api Indonesia nyadiakeun angkutan shuttle tuluyan pikeun panumpang KA Pangandaran ti stasion Cibatu ka Kota Garut.[3] Pangoperasian angkutan tuluyan ini pikeun ngagampilkeun panumpang KA Pangandaran anu rék ka Garut atawa sabalikna.[3] Ayana sistem single ticket, panumpang KA Pangandaran bisa langsung ngagunakeun layanan angkutan éta sarta teu kudu meuli tikét deui.[3]

Jadwal lalampahan[édit | édit sumber]

Ieu jadwal lalampahan KA Pangandaran per 1 Désémber 2019 dumasar GAPEKA 2019.

Pangandaran (Banjar-Bandung-Gambir)
Stasion KA 175 KA 177F
Nepi Indit Nepi Indit
Banjar - 14.10 - 18.00
Ciamis 14.36 14.38 18.26 18.28
Tasikmalaya 15.01 15.05 18.51 18.55
Cipendeuy 15.54 16.15 19.44 19.58
Cibatu 16.50 16.52 20.31 20.38
Lélés 17.09 17.13 20.55 21.03
Bandung 18.17 18.55 22.40 -
Cimahi 19.06 19.09
Gambir 22.25 -
Pangandaran (Gambir-Bandung-Banjar)
Stasion KA 176 KA 178F
Nepi Indit Nepi Indit
Gambir - 07.50
Cimahi 11.06 11.08
Bandung 11.19 11.45 - 09.15
Lélés 12.50 12.54 10.20 10.24
Cibatu 13.11 13.15 10.41 10.43
Cipendeuy 13.50 14.13 11.18 11.35
Tasikmalaya 15.22 15.38 12.24 12.30
Ciamis 16.22 16.24 12.53 12.57
Banjar 16.50 - 13.23 -

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Karéta api

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d Jadwal KA Pangandaran Ekspres Jakarta-Banjar, Aktual.web.id, diakses tanggal 2 Januari 2019
  2. Setelah KA Galunggung, PT KAI Luncurkan KA Pangandaran Tiket Promosi Bandung-Banjar cuma Rp1, Tribunnews.com, diakses tanggal 2 Januari 2019
  3. a b c Selain Tarif Satu Rupiah, KA Pangandaran Sediakan Angkutan Lanjutan Stasion Cibatu-Garut, Jabar Tribunnews.com, diakses tanggal 2 Januari 2019

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs resmi PT Kereta Api Indonesia


KA Galunggung Nagreg.jpg