Karéta api Argo Wilis

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
Argo Wilis
Informasi
Sistem Karéta api ékspres
Status Beroperasi
Lokal Daop 2 Bandung
Stasion terminus Bandung
Surabaya Gubeng
Jumlah stasion 11
Operasi
Dibuka 1998
Pamilik PT KAI
Operator Daérah Operasi II Bandung
Karakter lintas pagunungan
Lokomotip CC203, CC206
Data teknis
Lébar sepur 1.067 mm
Kacepatan operasi 50-90 km/jam
Titik pangluhurna +848 m (Nagrég)

Karéta api Argo Wilis nyaéta karéta api kelas éksekutif argo anu ngahubungkeun Stasion Bandung jeung Stasion Surabaya Gubeng.[1] Karéta ieu jadi hiji-hijina karéta argo anu teu ngalayanan Stasion Gambir.[1] Karéta api Argo Wilis dioperasikeun ku Daop 2 Bandung.[1] Karéta ieu kaasup kana karéta éksprés lantaran lamun aya pasilangan, Argo Wilis nu diheulakeun daripada karéta nu séjénna.[1]

Asal usul ngaran[édit | édit sumber]

Ngaran Argo Wilis téh diwangun ku dua kecap nyaéta Argo jeung Wilis.[1] Argo téh nyaéta brand image kelas éksekutip, Wilis nyaéta ngaran gunung di wewengkon Nganjuk, Jawa Wétan.[1]

Spesifikasi karéta[édit | édit sumber]

  • Lokomotip CC206
  • 5-6 karéta éksekutip argo (K1 BD)
  • 1 karéta makan (M1 BD)
  • 1 karéta pembangkit (P)

[2]

Stasion nu dilayanan[édit | édit sumber]

Stasion nu dilayanan ku Argo Wilis nyaéta: [2]

Jadwal[édit | édit sumber]

Argo Wilis diberangkatkeun ti Bandung isuk-isuk, nepi ka Surabaya Gubeng peuting, jeung sabalikna. [2] Waktu nu diperlukeun kira-kira 13 jam. [2]. Jadwal nu leuwih lengkepna tingali di Wikipédia Basa Indonésia.

Insidén[édit | édit sumber]

  • Tanggal 4 Pébruari 2013, karéta api Argo Wilis anu ditarik CC201 14 nabrak mobil Toyota Avanza, di daérah Manonjaya, Warung Sumedang, Tasikmalaya, Jawa Kulon. Saurang salamet, jeung lima urang luka parah.[3]
  • Tanggal 20 Désémber 2013, aya rél nu ruksak di km 393+8/9 antara Maos-Sikampuh. Ahmad Suryadi, salah sahiji warga bisa ngaeureunkeun karéta api Argo Wilis nu gancang sangkan bisa eureun saacan ngaliwatan rél nu ruksak éta.[4]

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs resmi PT KAI

Jreast e257 door.jpg