Stasion Rajapolah

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Rajapolah

LiveryPapanStasiun 2020.svg

PapanNamaStasiun RJP.png
  • Singgetan: RJP
  • Nomor: 1621
Stasiun Rajapolah.jpg
Stasion Rajapolah
LokasiJalan Cihaurbeuti No. 2
Manggungjaya, Rajapolah, Tasikmalaya, Jawa Kulon, 46155
Indonésia
Luhur+459 m
OperatorDaérah Operasi II Bandung
Letak ti pangkalkm 257+510 lintas BogorBandung
BanjarKutoarjoYogyakarta[1]
Jumlah péron2
Jumlah jalur3
Informasi lain
KlasifikasiIII/leutik[2]
Sejarah
Dibuka1893
Layanan
Pikeun pasilangan jeung pasusulan wungkul
Fasilitas jeung téknis
Tipeu pasinyalanMékanik
Lokasi dina peta

Stasion Rajapolah (RJP) nyaéta stasion karéta api kelas III/leutik anu perenahna di Manggungjaya, Rajapolah, Tasikmalaya. Stasion ieu boga tilu jalur, jalur 1 minangka jalur lurus. Kiwari euweuh karéta anu eureun di stasion ieu, iwal ti lamun aya pasilangan atawa pasusulan antar karéta api.

Kiwari hiji-hijina karéta api anu eureun di stasion ieu nyaéta KA Galunggung jurusan Bandung (KLB 12337) disilang ku KA Argo Wilis jurusan Surabaya (KA 6) anu ngaliwat langsung.

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Karéta api

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  2. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Padalarang-Kasugihan
Stasion saméméhna:
Stasion Ciawi
Stasion saenggeusna:
Stasion Indihiang