Stasion Ciawi

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Ciawi

LiveryPapanStasiun 2020.svg

PapanNamaStasiun CAW.png
  • Singgetan: CAW
  • Nomor: 1618
LokasiJalan Stasion Ciawi No. 1
Ciawi, Ciawi, Tasikmalaya, Jawa Kulon, 46156
Indonésia
Luhur+510 m
OperatorDaérah Operasi II Bandung
Letak ti pangkalkm 248+178 lintas BogorBandung
BanjarKutoarjoYogyakarta[1]
Jumlah péron2
Jumlah jalur3
Informasi lain
KlasifikasiIII/leutik[2]
Sejarah
Dibuka1893
Layanan
Pikeun pasilangan jeung pasusulan wungkul
Fasilitas jeung téknis
Tipeu pasinyalanMékanik
Lokasi dina peta

Stasion Ciawi (CAW) nyaéta stasion karéta api anu perenahna di Ciawi, Ciawi, Tasikmalaya. Stasion ieu perenahna teu jauh ti jalan raya Bandung - Tasikmalaya. Stasion ieu boga tilu jalur, jalur 2 minangka jalur lurus. Kiwari stasion ieu ngan ngalayanan pasilangan atawa pasusulan antar karéta api, henteu pikeun naék-turunkeun panumpang.

Pasilangan antar karéta[édit | édit sumber]

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Karéta api

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  2. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Padalarang-Kasugihan
Stasion saméméhna:
Stasion Cirahayu
Stasion saenggeusna:
Stasion Rajapolah