Stasion Ciawi

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Ciawi
  • Singgetan: CAW
  • Nomor: 1618
Lokasi
PropinsiJawa Kulon
KabupaténTasikmalaya
KacamatanCiawi
DésaCiawi
AlamatJalan Stasion Ciawi No. 1
Kodeu pos46156
Sajarah
Dibuka1893
Informasi séjén
OperatorDaérah Operasi II Bandung
Kelas stasion[1]III/leutik
Tingkat kaluhuran+510 m
Perenahna[2]km 248+178 lintas BogorBandung
BanjarKutoarjoYogyakarta
LayananPikeun pasilangan jeung pasusulan wungkul
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur3
Jumlah péron2
Tipeu pasinyalanMékanik

Stasion Ciawi (CAW) nyaéta stasion karéta api anu perenahna di Ciawi, Ciawi, Tasikmalaya. Stasion ieu perenahna teu jauh ti jalan raya Bandung - Tasikmalaya. Stasion ieu boga tilu jalur, jalur 2 minangka jalur lurus. Kiwari stasion ieu ngan ngalayanan pasilangan atawa pasusulan antar karéta api, henteu pikeun naék-turunkeun panumpang.

Pasilangan antar karéta[édit | édit sumber]

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Karéta api

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Padalarang-Kasugihan
Stasion saméméhna:
Stasion Cirahayu
Stasion saenggeusna:
Stasion Rajapolah


Stasiun Selatan Bandung.jpg