Stasion Ciawi

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Ciawi
  • Singgetan: CAW
  • Nomor: 1618
Lokasi
Propinsi Jawa Kulon
Kabupatén Tasikmalaya
Kacamatan Ciawi
Désa Ciawi
Alamat Jalan Stasion Ciawi No. 1
Kodeu pos 46156
Sajarah
Dibuka 1893
Informasi séjén
Operator Daérah Operasi II Bandung
Kelas stasion[1] III/leutik
Tingkat kaluhuran +510 m
Perenahna[2] km 248+178 lintas BogorBandung
BanjarKutoarjoYogyakarta
Layanan Pikeun pasilangan jeung pasusulan wungkul
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur 3
Jumlah péron 2
Tipeu pasinyalan Mékanik

Stasion Ciawi (CAW) nyaéta stasion karéta api anu perenahna di Ciawi, Ciawi, Tasikmalaya. Stasion ieu perenahna teu jauh ti jalan raya Bandung - Tasikmalaya. Stasion ieu boga tilu jalur, jalur 2 minangka jalur lurus. Kiwari stasion ieu ngan ngalayanan pasilangan atawa pasusulan antar karéta api, henteu pikeun naék-turunkeun panumpang.

Pasilangan antar karéta[édit | édit sumber]

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Karéta api

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Padalarang-Kasugihan
Stasion saméméhna:
Stasion Cirahayu
Stasion saenggeusna:
Stasion Rajapolah


Stasiun Selatan Bandung.jpg