Stasion Cirahayu

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Cirahayu
  • Singgetan: CAA
  • Nomor: 1617
Lokasi
Propinsi Jawa Kulon
Kabupatén Tasikmalaya
Kacamatan Kadipatén
Désa Kadipatén
Sajarah
Ngaran saméméhna Stasiun Trowék
Informasi séjén
Operator Daérah Operasi II Bandung
Kelas stasion[1] III/leutik
Tingkat kaluhuran +619 m
Perenahna[2] km 242+785 lintas BogorBandung
BanjarKutoarjoYogyakarta
Layanan Pikeun pasilangan jeung pasusulan wungkul
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur 2
Jumlah péron 2
Tipeu pasinyalan Mékanik

Stasion Cirahayu (CAA) nyaéta stasion karéta api anu perenahna di Kadipatén, Kadipatén, Tasikmalaya. Stasion ieu baheula ngaranna Stasion Trowék atawa Torowék, ngan taun 1960-an ngaranna diganti saenggeus kajadian longsor di jalur ieu. lantaran perenahna anu di. Stasion ieu boga dua jalur, jalur 2 minangka jalur lurus. Euweuh karéta anu eureun di ieu stasion, iwal ti lamun aya pasilangan atawa pasusulan antar karéta api.

Dumasar kana gapéka 2017 (révisi per 2 Januari 2018), karéta api anu silang di stasion ieu nyaéta:

Insidén[édit | édit sumber]

  • Tanggal 25 Oktober 1995, karéta api Kahuripan anu dihijikeun jeung karéta api Galuh anjlok di daérah Kadipatén, Tasikmalaya, tepatna di daérah Trowék (ayeuna sekitar Stasion Cirahayu). Kajadian ieu ngabalukarkeun rangkéan karéta asup jurang sarta dua lokomotip, CC 201 05 jeung CC 201 75R ruksak parah jeung kudu dioméan sacara gedé-gedéan. Korban tiwas jeung luka-luka aya dina karéta anu asup jurang.[3]
  • Tanggal 4 April 2014, Karéta api Malabar jurusan Bandung-Malang anu ditarik ku lokomotip CC 206 13 55 milik dipo lokomotip BD cilaka di jalur antara Stasion Cirahayu jeung Stasion Ciawi. Kacilakaan disababkeun longsorna taneuh panyangga rél. ku sabab beuratna médan, évakuasi lokomotip jeung dua gerbong éksekutip jadi kahambat.[4]
  • Tanggal 5 Oktober 2015, karéta api Lodaya jurusan Bandung-Solo anu ditarik ku lokomotip CC 206 13 86 milik dipo lokomotip JNG, cilaka di jalur antara Stasion Cirahayu jeung Stasion Ciawi. Kacilakaan disababkeun as rodana tiseureuleu, sababaraha KA yang ngaliwatan jalur kidul kapaksa kudu ngaliwatan jalur kalér.[5]

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Karéta api

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  3. (id) Saksi Bisu Dua Lokomotif Tragedi Cirahayu
  4. Majalah KA Édisi Mei 2014
  5. (id)Tiga Gerbong KA Lodaya Anjlok di Trek Perbukitan

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Padalarang-Kasugihan
Stasion saméméhna:
Stasion Cipeundeuy
Stasion saenggeusna:
Stasion Ciawi


Stasiun Selatan Bandung.jpg