Karéta api Turangga

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Turangga
KA Turangga melintas langsung Stasiun Manggarai.jpg
KA Turangga ngaliwat Stasion Manggarai nuju ka Stasion Surabaya Gubeng liwat Bandung
Informasi
Sistem Karéta api antar kota
Kelas éksekutip satwa
Status Beroperasi
Lokal Daop 8 Surabaya
Stasion terminus Stasion Surabaya Gubeng
Stasion Gambir
Jumlah stasion 13-15
Ruteu Surabaya Gubeng-Gambir
Operasi
Dipiboga ku PT KAI
Operator Daérah Operasi VIII Surabaya
Karakter lintas pagunungan
Lokomotip CC203, CC206
Data téhnis
Lébar sepur 1.067 mm
Gancangna operasional 70-90 km/jam
Titik pangluhurna +848 m (Nagrég)

Karéta api Turangga (Aksara Sunda Baku: ᮊᮛᮦᮒ ᮃᮕᮤ ᮒᮥᮛᮀᮌ) nyaéta karéta api kelas éksekutip satwa anu ngahubungkeun Stasion Surabaya Gubeng jeung Stasion Gambir liwat Stasion Bandung.[1] Karéta ieu dioperasikeun ku Daop 8 Surabaya.[1] Asalna, KA Turangga mawa rangkéan éksekutip-bisnis, tapi ti taun 1999 rangkéan KA Turangga jadi éksekutip kabéh, karéta bisnis di rute ieu dipindahkeun ka Karéta api Mutiara Selatan.[1] Kiwari, KA ieu geus diperpanjang nepi ka Stasion Gambir dina GAPEKA 2019 ti tanggal 1 Désémber 2019.

Stasion nu dilayanan[édit | édit sumber]

Spesifikasi karéta[édit | édit sumber]

  • Lokomotip CC203 atawa CC206
  • 5-6 karéta éksekutip satwa (K1)
  • 1 karéta makan pembangkit (KMP1)
  • 1 karéta aling-aling (B) [1]

Jadwal[édit | édit sumber]

Karéta api Turangga diberangkatkeun ti station Surabaya Gubeng soré jam 16.30 WIB jeung diberangkatkeun ti stasion Bandung peuting jam 19.30.[2] Waktu nu dibutuhkeun 13 jam.[2] Tingali jadwal lengkepna di Wikipédia Basa Indonésia

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d http://www.keretaapikita.com (id) diakses tanggal 24 Desember 2015
  2. a b c Jadwal KA Turangga (id) diakses tanggal 24 Desember 2015

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs resmi PT KAI

KA Galunggung Nagreg.jpg