Karéta api Turangga

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
Turangga
Informasi
Sistem Karéta api antar kota
Kelas éksekutip satwa
Status Beroperasi
Lokal Daop 8 Surabaya
Stasion terminus Stasion Surabaya Gubeng
Stasion Bandung
Jumlah stasion 13-15
Operasi
Pamilik PT KAI
Operator Daérah Operasi VIII Surabaya
Karakter lintas pagunungan
Lokomotip CC203, CC206
Data teknis
Lébar sepur 1.067 mm
Kacepatan operasi 70-90 km/jam
Titik pangluhurna +848 m (Nagrég)

Karéta api Turangga nyaéta karéta api kelas éksekutip satwa anu ngahubungkeun Stasion Surabaya Gubeng jeung Stasion Bandung. [1]Karéta ieu dioperasikeun ku Daop 8 Surabaya. [1]Asalna, KA Turangga mawa rangkéan éksekutip-bisnis, tapi ti taun 1999 rangkéan KA Turangga jadi éksekutip sadaya, karéta bisnis di rute ieu dipindahkeun ka Karéta api Mutiara Selatan.[1]

Stasion nu dilayanan[édit | édit sumber]

Spesifikasi karéta[édit | édit sumber]

  • Lokomotip CC203 atawa CC206
  • 5-6 karéta éksekutip satwa (K1)
  • 1 karéta makan pembangkit (KMP1)
  • 1 karéta aling-aling (B) [1]

Jadwal[édit | édit sumber]

Karéta api Turangga diberangkatkeun ti Surabaya Gubeng jeung Bandung peuting. [2] Waktu nu dibutuhkeun 13 jam.[2] Tingali jadwal lengkepna di Wikipédia Basa Indonésia

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d http://www.keretaapikita.com (id) diakses tanggal 24 Desember 2015
  2. a b c Jadwal KA Turangga (id) diakses tanggal 24 Desember 2015

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs resmi PT KAI

Jreast e257 door.jpg