Stasion Meluwung

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Meluwung

LiveryPapanStasiun 2020.svg

PapanNamaStasiun MLW.png
  • Singgetan: MLW
  • Nomor: 2004
Jeep die geschikt is gemaakt om op spoorrails te rijden trekt veel belangstellin, Bestanddeelnr 386-5-4.jpg
Stasion Meluwung, tempo doeloe.
LokasiTarisi, Wanareja, Cilacap, Jawa Tengah, 53265
Indonésia
KoordinatCitakan:Country abbreviation 7°23′42″S 108°42′02″E / 7.394883°S 108.700531°E / -7.394883; 108.700531Koordinat: Citakan:Country abbreviation 7°23′42″S 108°42′02″E / 7.394883°S 108.700531°E / -7.394883; 108.700531
Luhur+16 m
OperatorDaérah Operasi V Purwokerto
Letak ti pangkalkm 330+484 lintas BogorBandung
BanjarKutoarjoYogyakarta[1]
Jumlah péron3 (hiji péron sisi nu pendék jeung hiji péron pulo nu rada pendék)
Jumlah jalur3 (jalur 2: sepur lurus)
Informasi lain
KlasifikasiIII/leutik[2]
Layanan
Ngan pikeun pasilangan jeung pasusulan antar karéta api.
Lokasi dina peta

Stasion Meluwung (MLW) nyaéta stasion karéta api kelas III/leutik anu perenahna di Tarisi, Wanareja, Cilacap. Stasion anu aya dina tingkat kaluhuran +16 m ieu kaasup ka Daérah Operasi V Purwokerto. Stasion ieu miboga tilu jalur kalawan jalur 2 minangka jalur lurus. Di wétaneun stasion ieu aya Halteu Cilongkrang anu geus teu aktip mimiti 2003. Stasion ieu mangrupa stasion pangkulonna di Kabupatén Cilacap jeung di Jawa Tengah pikeun jalur lintas kidul.

Stasion ieu ngan ngalayanan pasilangan atawa pasusulan wungkul, henteu pikeun naék-turunkeun panumpang. Pasilangan jeung pasusulan anu dilayanan sacara resmi dumasar Gapéka 2017 révisi 29 Méi 2019 nyaéta:

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Karéta api

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  2. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs Resmi PT Kereta Api Indonesia


Jalur karéta api Padalarang-Kasugihan
Stasion saméméhna:
Halteu Cikawung
Stasion saenggeusna:
Stasion Cipari