Stasion Cipari

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Cipari
Logo PT Kereta Api Indonesia (Persero).png
PapanNamaStasiun CPI.png
  • Singgetan: CPI
  • Nomor: 2006
COLLECTIE TROPENMUSEUM Perron spoorwegstation in Tjipari TMnr 60026853.jpg
Stasion Cipari tempo doeloe
(Dok. Tropenmuseum)
Lokasi
Propinsi Jawa Tengah
Kabupatén Cilacap
Kacamatan Cipari
Désa Cipari
Alamat Jalan Raya Cipari-Mulyadadi
Kodeu pos 53262
Koordinat 7°26′25″S 108°45′40″E / 7.440304°S 108.7610842°E / -7.440304; 108.7610842Koordinat: 7°26′25″S 108°45′40″E / 7.440304°S 108.7610842°E / -7.440304; 108.7610842
Informasi séjén
Operator Daérah Operasi V Purwokerto
Kelas stasion[1] III/leutik
Tingkat kaluhuran +11 m
Perenahna[2] km 339+281 lintas BogorBandung
BanjarKutoarjoYogyakarta
Layanan Ngan pikeun pasilangan jeung pasusulan antar karéta api.
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur 2 (jalur 2: sepur lurus)
Jumlah péron 2 (hiji péron sisi nu pendék jeung hiji péron pulo nu rada pendék)

Stasion Cipari (CPI) nyaéta stasion karéta api kelas III/leutik anu perenahna di Cipari, Cipari, Cilacap. Stasion anu aya dina tingkat kaluhuran +11 m ieu kaasup ka Daérah Operasi V Purwokerto. Stasion ieu miboga dua jalur kalawan jalur 2 minangka jalur lurus. Stasion ieu miboga barang-barang unik warisan jaman kolonial Hindia Walanda, saperti menara cai, brankas, jeung stémpel tikét. Di kuloneun stasion ieu aya Halteu Cilongkrang anu geus teu aktip mimiti 2003.

Stasion ieu ngan ngalayanan pasilangan atawa pasusulan wungkul, henteu pikeun naék-turunkeun panumpang. Pasilangan jeung pasusulan anu dilayanan sacara resmi dumasar Gapéka 2017 révisi 29 Méi 2019 nyaéta:

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Karéta api

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs Resmi PT Kereta Api Indonesia


Jalur karéta api Padalarang-Kasugihan
Stasion saméméhna:
Stasion Meluwung
Stasion saenggeusna:
Stasion Sidareja


Stasiun Selatan Bandung.jpg