Stasion Cipari

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Cipari

LiveryPapanStasiun 2020.svg

PapanNamaStasiun CPI.png
  • Singgetan: CPI
  • Nomor: 2006
COLLECTIE TROPENMUSEUM Perron spoorwegstation in Tjipari TMnr 60026853.jpg
Stasion Cipari tempo doeloe
(Dok. Tropenmuseum)
LokasiJalan Raya Cipari-Mulyadadi
Cipari, Cipari, Cilacap, Jawa Tengah, 53262
Indonésia
KoordinatCitakan:Country abbreviation 7°26′25″S 108°45′40″E / 7.440304°S 108.7610842°E / -7.440304; 108.7610842Koordinat: Citakan:Country abbreviation 7°26′25″S 108°45′40″E / 7.440304°S 108.7610842°E / -7.440304; 108.7610842
Luhur+11 m
OperatorDaérah Operasi V Purwokerto
Letak ti pangkalkm 339+281 lintas BogorBandung
BanjarKutoarjoYogyakarta[1]
Jumlah péron2 (hiji péron sisi nu pendék jeung hiji péron pulo nu rada pendék)
Jumlah jalur2 (jalur 2: sepur lurus)
Informasi lain
KlasifikasiIII/leutik[2]
Layanan
Ngan pikeun pasilangan jeung pasusulan antar karéta api.
Lokasi dina peta

Stasion Cipari (CPI) nyaéta stasion karéta api kelas III/leutik anu perenahna di Cipari, Cipari, Cilacap. Stasion anu aya dina tingkat kaluhuran +11 m ieu kaasup ka Daérah Operasi V Purwokerto. Stasion ieu miboga dua jalur kalawan jalur 2 minangka jalur lurus. Stasion ieu miboga barang-barang unik warisan jaman kolonial Hindia Walanda, saperti menara cai, brankas, jeung stémpel tikét. Di kuloneun stasion ieu aya Halteu Cilongkrang anu geus teu aktip mimiti 2003.

Stasion ieu ngan ngalayanan pasilangan atawa pasusulan wungkul, henteu pikeun naék-turunkeun panumpang. Pasilangan jeung pasusulan anu dilayanan sacara resmi dumasar Gapéka 2017 révisi 29 Méi 2019 nyaéta:

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Karéta api

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  2. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs Resmi PT Kereta Api Indonesia


Jalur karéta api Padalarang-Kasugihan
Stasion saméméhna:
Stasion Meluwung
Stasion saenggeusna:
Stasion Sidareja