Halteu Cikawung

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Cikawung
  • Singgetan: CKW
  • Nomor: 2003
Stasiun cikawung.jpg
Wangunan Halteu Cikawung
Lokasi
Propinsi Jawa Kulon
Kabupatén Ciamis
Kacamatan Lakbok
Désa Cintaratu
Kodeu pos 46385
Sajarah
Ditutup 2003
Informasi séjén
Operator Daérah Operasi V Purwokerto
Kelas stasion[1] Halteu
Tingkat kaluhuran +15 m
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur 1
Jumlah péron 1

Halteu Cikawung (CKW) nyaéta halteu karéta api nonaktip anu perenahna di Cintaratu, Lakbok, Ciamis. Halteu anu aya dina tingkat kaluhuran +15 m ieu kaasup ka Daérah Operasi V Purwokerto. Halteu ieu ngan miboga hiji jalur.

Baheulana halteu ieu kungsi ngalayanan karéta api lokal jurusan Banjar-Kroya. Ngan, karéta lokal éta geus teu dioperasikeun deui mimiti 2003 lantaran loba panumpang anu teu mareuli karcis anu nyababkeun karugian pikeun Perumka. Ku sabab kitu, halteu-halteu anu aya di pétak Banjar-Kroya otomatis ditarurup.

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Karéta api

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs Resmi PT Kereta Api Indonesia


Jalur karéta api Padalarang-Kasugihan
Stasion saméméhna:
Stasion Langen
Stasion saenggeusna:
Stasion Meluwung


Stasiun Selatan Bandung.jpg