Stasion Langen

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Lébéng
Logo PT Kereta Api Indonesia (Persero).png
PapanNamaStasiun LN.png
  • Singgetan: LN
  • Nomor: 2002
Lokasi
Propinsi Jawa Tengah
Kota Banjar
Kacamatan Langensari
Alamat Jalan Garuda
Kodeu pos 46324
Informasi séjén
Operator Daérah Operasi V Purwokerto
Kelas stasion[1] III/leutik
Tingkat kaluhuran +16 m
Perenahna[2] km 321+726 lintas BogorBandung
BanjarKutoarjoYogyakarta
Layanan Ngan pikeun pasilangan jeung pasusulan antar karéta api.
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur 3 (jalur 2: sepur lurus)
Jumlah péron 3 (hiji péron sisi jeung dua péron pulo nu sarua-rua rada pendék)

Stasion Langen (LN) nyaéta stasion karéta api kelas III/leutik anu perenahna di Muktisari, Langensari, Banjar. Stasion anu aya dina tingkat kaluhuran +16 m ieu kaasup ka Daérah Operasi V Purwokerto sarta jadi hiji-hijina stasion Daop 5 anu aya di Jawa Kulon. Stasion ieu ogé mangrupa stasion pangwétanna di Kota Banjar jeung Jawa Kulon pikeun jalur lintas kidul. Stasion ieu miboga tilu jalur kalawan jalur 2 minangka jalur lurus.

Kiwari hiji-hijina karéta api anu eureun di stasion ieu nyaéta KA Kutojaya Selatan jurusan Kutoarjo (KA 204A) pikeun silang jeung KA Turangga jurusan Bandung (KA 49) anu ngaliwat langsung.

Insidén[édit | édit sumber]

Poé Jumaah, 28 Januari 2011, aya tabrakan antara KA Kutojaya Selatan jeung KA Mutiara Selatan di stasiun ieu. Tilu urang tiwas jeung puluhan urang séjénna luka-luka.[3]

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Karéta api

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  3. (id) "Kronologi Tabrakan Maut KA Mutiara Selatan Vs KA Kutojaya Selatan" (php). detik.com. Diakses tanggal 2012-09-5. 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs Resmi PT Kereta Api Indonesia


Jalur karéta api Padalarang-Kasugihan
Stasion saméméhna:
Halteu Rancakolé
Stasion saenggeusna:
Halteu Cikawung


Stasiun Selatan Bandung.jpg