Halteu Rancakolé

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Halteu Rancakolé
Gambar:Logo Kereta Api Indonesia 1991-2011.svg Rancakolé
+21 m
  • Singgetan: RCL
  • Nomor: 2003
LokasiMulyasari, Pataruman, Banjar, Jawa Kulon,
Indonésia
Luhur+21 m
OperatorDaérah Operasi V Purwokerto
Jumlah péron1
Jumlah jalur1
Informasi lain
KlasifikasiHalteu[1]
Sejarah
Ditutup2001
Lokasi dina peta

Halteu Rancakolé (RCL) atawa Stasion Rancakolé nyaéta halteu karéta api nonaktip anu perenahna di Mulyasari, Pataruman, Banjar. Halteu anu aya dina tingkat kaluhuran +15 m ieu kaasup ka Daérah Operasi V Purwokerto. Halteu ieu baheulana miboga dua jalur, ngan ti saprak teu aktip, jalur 1 dibongkar.

Baheulana halteu ieu kungsi ngalayanan karéta api lokal jurusan Banjar-Kroya. Ngan, karéta lokal éta geus teu dioperasikeun deui mimiti 2003 lantaran loba panumpang anu teu mareuli karcis anu nyababkeun karugian pikeun Perumka. Ku sabab kitu, halteu-halteu anu aya di pétak Banjar-Kroya otomatis ditarurup.

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Karéta api

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs Resmi PT Kereta Api Indonesia


Jalur karéta api Padalarang-Kasugihan
Stasion saméméhna:
Stasion Banjar
Stasion saenggeusna:
Stasion Langen