Halteu Rancakolé

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Rancakolé
  • Singgetan: RCL
  • Nomor: 2003
Lokasi
Propinsi Jawa Kulon
Kota Banjar
Kacamatan Pataruman
Kalurahan Mulyasari
Sajarah
Ditutup 2001
Informasi séjén
Operator Daérah Operasi V Purwokerto
Kelas stasion[1] Halteu
Tingkat kaluhuran +21 m
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur 1
Jumlah péron 1

Halteu Rancakolé (RCL) atawa Stasion Rancakolé nyaéta halteu karéta api nonaktip anu perenahna di Mulyasari, Pataruman, Banjar. Halteu anu aya dina tingkat kaluhuran +15 m ieu kaasup ka Daérah Operasi V Purwokerto. Halteu ieu baheulana miboga dua jalur, ngan ti saprak teu aktip, jalur 1 dibongkar.

Baheulana halteu ieu kungsi ngalayanan karéta api lokal jurusan Banjar-Kroya. Ngan, karéta lokal éta geus teu dioperasikeun deui mimiti 2003 lantaran loba panumpang anu teu mareuli karcis anu nyababkeun karugian pikeun Perumka. Ku sabab kitu, halteu-halteu anu aya di pétak Banjar-Kroya otomatis ditarurup.

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Karéta api

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs Resmi PT Kereta Api Indonesia


Jalur karéta api Padalarang-Kasugihan
Stasion saméméhna:
Stasion Banjar
Stasion saenggeusna:
Stasion Langen


Stasiun Selatan Bandung.jpg