Halteu karéta api

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Halteu Gadobangkong anu ngan boga rohangan tunggu jeung lokét.

Halteu karéta api nyaéta tempat pikeun naék-turun panumpang karéta api anu leuwih leutik tibatan stasion karéta api. Biasana halteu karéta api ngan boga hiji jalur (dua jalur dina jalur ganda) anu teu boga wésel pikeun mindahkeun jalur. Halteu karéta api ogé teu boga sinyal sarta PPKA pikeun ngatur lalampahan karéta api. Kiwari lolobana halteu karéta api geus teu aktip, ngan masih kénéh aya halteu anu aktip, contona Halteu Leuwigoong pikeun ngalayanan panumpang KA Lokal Cibatu jeung Halteu Gadobangkong pikeun ngalayanan panumpang KA Lokal Bandung Raya.

Tingali ogé[édit | édit sumber]


Stasiun Selatan Bandung.jpg