Stasion Cianjur

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Cianjur
Logo PT KAI (Persero).svg
PapanNamaStasiun CJ.png
  • Singgetan: CJ
  • Nomor: 1510
StaCianjur 1.jpg
Stasion Cianjur. Katingal Karéta 'Argo Peuyeum' keur eureun.
Lokasi
Propinsi Jawa Kulon
Kabupatén Cianjur
Kacamatan Cianjur
Kalurahan Sayang
Alamat Jl. Yulius Usman
Kodeu pos 43213
Sajarah
Dibuka 20 Méi 1883
Informasi séjén
Operator Daérah Operasi II Bandung
Kelas stasion[1] II
Tingkat kaluhuran +438,756 m
Perenahna[2] km 95+774 lintas BogorBandung
BanjarKutoarjoYogyakarta
Layanan Karéta api Siliwangi
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur 3
Jumlah péron 3
Tipeu pasinyalan Mékanik
Stasion Cianjur
panumpang keur nungguan karéta di Stasion Cianjur

Stasion Cianjur (CJ) nyaéta hiji stasion karéta nu aya di Jl. Yulius Usman, Sayang, Cianjur, Cianjur. Stasion ieu aya dina kaluhuran +438,756 m dbs jeung aya dina Daérah Operasi II Bandung. Stasion Cianjur aya di km 95+775 sarta mangrupa stasion kalawan kapadetan panumpang nu panglobana dina Jalur Cianjur - Padalarang.[3]

Sabada geus lila teu aktip, kiwari jalur karéta api Cianjur - Padalarang eukeur diaktipkeun deui, rél-rél anu tiheula diganti ku rél anu anyar lantaran rél nu baheula geus kolot sarta teu bisa nahan beban anu beurat teuing. Kira-kira prosés réaktivasi ieu bisa bérés ahir 2019 atawa awal 2020.[4]

Karéta api[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  3. Prasetya, S. 2011. Cianjur (CJ), Penyimpana Lok dan Rangkaian Cianjuran. Majalah KA 64: 8-9.
  4. Reaktivasi Jalur Kereta Cianjur-Padalarang Selesai Akhir 2019 Liputan6.com, diakses tanggal 29 Desember 2018

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs Resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Manggarai-Padalarang
Stasion saméméhna:
Halteu Pasirhayam
Stasion saenggeusna:
Stasion Malébér


Citakan:Stasion kereta api di Indonesia

Koordinat: 6°49′28″S 107°08′33″E / 6.8245222°S 107.1425235°E / -6.8245222; 107.1425235

Awas: Konci runtuyan asal "Cianjur" ngalindih konci runtuyan asal "Cianjur, Stasion" anu saméméhna.


Stasiun Selatan Bandung.jpg