Stasion Cianjur

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Cianjur

LiveryPapanStasiun 2020.svg

PapanNamaStasiun CJ.png
  • Singgetan: CJ
  • Nomor: 1510
Stasiun Cianjur 2020.jpg
Stasion Cianjur, 2020
LokasiJl. Yulius Usman
Sayang, Cianjur, Cianjur, Jawa Kulon, 43213
Indonésia
Luhur+438,756 m
OperatorDaérah Operasi II Bandung
Letak ti pangkalkm 95+774 lintas BogorBandung
BanjarKutoarjoYogyakarta[1]
Jumlah péron3
Jumlah jalur3
Informasi lain
KlasifikasiII[2]
Sejarah
Dibuka20 Méi 1883
Layanan
Karéta api Siliwangi
Fasilitas jeung téknis
Tipeu pasinyalanMékanik
Lokasi dina peta

Stasion Cianjur (CJ) nyaéta hiji stasion karéta api anu perenahna di Jalan Yulius Usman, Sayang, Cianjur, Cianjur. Stasion anu luhurna +438,756 méter ieu dioperasikeun ku Daérah Operasi II Bandung. Stasion Cianjur aya di km 95+775 sarta mangrupa stasion kalawan kapadetan panumpang nu panglobana dina Jalur Cianjur-Padalarang.[3]

Sabada geus lila teu aktip, kiwari jalur karéta api Cianjur-Padalarang eukeur diaktipkeun deui, rél-rél anu tiheula diganti ku rél anu anyar lantaran rél nu baheula geus kolot sarta teu bisa nahan beban anu beurat teuing. Kira-kira prosés réaktivasi ieu bisa bérés ahir 2019 atawa awal 2020.[4] Di taun 2019, jalur Cianjur-Ciranjang geus aktip, sarta di tanggal 21 Séptémber 2020, jalur Ciranjang-Cipatat resmi beroperasi ditandaan ku dipanjanganna ruteu KA Siliwangi jadi ka Cipatat.[5]

Karéta api[édit | édit sumber]

Siliwangi (Lokal Ékonomi AC), jurusan Sukabumi jeung Cipatat.

Galéri[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  2. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  3. Prasetya, S. 2011. Cianjur (CJ), Penyimpanan Lok dan Rangkaian Cianjuran. Majalah KA 64: 8-9.
  4. Reaktivasi Jalur Kereta Cianjur-Padalarang Selesai Akhir 2019 Liputan6.com, diakses tanggal 29 Desember 2018
  5. Media, Kompas Cyber. "KAI Gratiskan Tiket KA Siliwangi Ciranjang-Cipatat hingga 30 September 2020". KOMPAS.com (dalam Indonesian). Diakses tanggal 2020-11-27. 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs Resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Manggarai-Padalarang
Stasion saméméhna:
Halteu Pasirhayam
Stasion saenggeusna:
Stasion Malébér



Koordinat: 6°49′28″S 107°08′33″E / 6.8245222°S 107.1425235°E / -6.8245222; 107.1425235

Awas: Konci runtuyan asal "Cianjur" ngalindih konci runtuyan asal "Cianjur, Stasion" anu saméméhna.