Stasion Malébér

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Malébér
  • Singgetan: MLB
  • Nomor: 1511
LokasiMalébér, Karangtengah, Cianjur, Jawa Kulon,
Indonésia
Luhur+357 m
OperatorDaérah Operasi II Bandung
Letak ti pangkalkm 99+886 lintas BogorBandung
BanjarKutoarjoYogyakarta[1]
Jumlah péron1
Jumlah jalur1
Informasi lain
KlasifikasiIII/leutik[2]
Sejarah
Dibuka17 Méi 1884
Layanan
-
Fasilitas jeung téknis
Tipeu pasinyalan-
Lokasi dina peta

Stasion Malébér (MLB) nyaéta hiji stasion karéta api anu perenahna di Malébér, Karangtengah, Cianjur. Stasiona anu luhurna +357 méter ieu aya di Daérah Operasi II Bandung. Ti saprak KA Argo Peuyeum eureun operasina, jalur karéta Cianjur - Padalarang sarta stasion-stasionna otomatis teu aktip.

Sabada geus lila teu aktip, kiwari jalur karéta api Cianjur - Padalarang eukeur diaktipkeun deui, rél-rél anu tiheula diganti ku rél anu anyar lantaran rél nu baheula geus kolot sarta teu bisa nahan beban anu beurat teuing. Kira-kira prosés réaktivasi ieu bisa bérés ahir 2019 atawa awal 2020.[3] Sanajan jalur Cianjur-Ciranjang-Cipatat geus aktip, tapi ieu stasion teu diaktipkeun deui.

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  2. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  3. Reaktivasi Jalur Kereta Cianjur-Padalarang Selesai Akhir 2019 Liputan6.com, diakses tanggal 29 Desember 2018

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs Resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Manggarai-Padalarang
Stasion saméméhna:
Stasion Cianjur
Stasion saenggeusna:
Stasion Selajambé