Stasion Selajambé

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Selajambé
  • Singgetan: SLJ
  • Nomor: 1513
Lokasi
PropinsiJawa Kulon
KabupaténCianjur
KacamatanSukaluyu
KalurahanSelajambé
Sajarah
Dibuka17 Méi 1884
Informasi séjén
Kelas stasion[1]III/leutik
Tingkat kaluhuran+357 m
Perenahna[2]km 104+888 lintas BogorBandung
BanjarKutoarjoYogyakarta
Layanan-
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur1
Jumlah péron2
Tipeu pasinyalanMékanik


Stasion Selajambé (SLJ) nyaéta hiji stasion karéta api nonaktip anu perenahna di Selajambé, Sukaluyu, Cianjur, Jawa Kulon. Stasion ianu luhurna +357 ieu aya di Daérah Operasi II Bandung.

Sabada geus lila teu aktip, kiwari jalur karéta api Cianjur - Padalarang eukeur diaktipkeun deui, rél-rél anu tiheula diganti ku rél anu anyar lantaran rél nu baheula geus kolot sarta teu bisa nahan beban anu beurat teuing. Kira-kira prosés réaktivasi ieu bisa bérés ahir 2019 atawa awal 2020.[3] Sanajan pétak Cianjur-Ciranjang-Cipatat geus aktip, tapi ieu stasion teu diaktipkeun deui.

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  3. Reaktivasi Jalur Kereta Cianjur-Padalarang Selesai Akhir 2019 Liputan6.com, diakses tanggal 29 Desember 2018

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs Resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Manggarai-Padalarang
Stasion saméméhna:
Stasion Malébér
Stasion saenggeusna:
Stasion Ciranjang