Karéta api Siliwangi

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Karéta api Siliwangi
Sukabumi-Cianjur PP.
Cj010414 4.JPG
Karéta api Siliwangi
Informasi
Sistem Karéta api lokal taratas
Kelas ékonomi
Status Beroperasi
Lokal Daop 2 Bandung
Stasion terminus Stasion Cianjur
Stasion Sukabumi
Operasi
Dibuka 2014
Dipiboga ku Kereta Api Indonesia
Operator Daérah Operasi II Bandung
Lokomotip CC206
Data téhnis
Lébar sepur 1.067 mm
KA Pangrango (kanan) memasuki Stasiun Sukabumi, sedangkan KA Siliwangi (kiri) sedang dipersiapkan untuk pertukaran lokomotif.
KA Pangrango (katuhu) rék asup ka Stasion Sukabumi, KA Siliwangi (kénca) keur disiapkeun pikeun ngahilikeun lokomotip.

Karéta api Siliwangi nyaéta karéta api lokal anu ngahubungkeun Stasion Cianjur jeung Stasion Sukabumi.[1] Karéta ieu dijalankeun jeung Karéta api Pangrango anu ngalayanan rute stasion Sukabumi-Stasion Bogor Palédang. [1] Karéta ieu dioperasikeun ku Daérah Operasi I Jakarta.[1]

Stasion nu dilayanan[édit | édit sumber]

Spesifikasi karéta[édit | édit sumber]

Jadwal[édit | édit sumber]

Karéta api Siliwangi dijalankeun 3 kali.[1] Jadwal nu leuwih lengkepna tingali di Wikipédia Basa Indonésia.

Insidén[édit | édit sumber]

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Karéta api Pangrango, karéta api anu ngalayanan ruteu Stasion Sukabumi-Stasion Bogor Palédang

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d e f http://www.stasiunbandung.com/jadwal-kereta-api/jadwal-ka-siliwangi-pangrango (id) diakses tanggal 26 Desember 2015
  2. a b Republika: Kereta Api Siliwangi Anjlok di Lampegan (id) diakses tanggal 26 Desember 2015
  3. a b Inilah: KA Siliwangi Anjlok di Cireunghas, Sukabumi (id) diakses tanggal 26 Desember 2015

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs resmi PT Kereta Api Indonesia

KA Galunggung Nagreg.jpg