Stasion Cibeber

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Cibeber
Logo PT KAI (Persero).svg
PapanNamaStasiun CBB.png
  • Singgetan: CBB
  • Nomor: 1505
Lokasi
Propinsi Jawa Kulon
Kabupatén Cianjur
Kacamatan Cibeber
Désa Cikondang
Sajarah
Dibuka 20 Mei 1883
Informasi séjén
Operator Daérah Operasi II Bandung
Kelas stasion[1] III/leutik
Tingkat kaluhuran +456 m
Perenahna[2] km 82+410 lintas BogorBandung
BanjarKutoarjoYogyakarta
Layanan Karéta api Siliwangi
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur 2
Jumlah péron 2

Stasiun Cibeber (kodeu: CBB) nyaéta hiji stasion karéta nu aya di Cikondang, Cibeber, Cianjur. Stasiun nu aya dina kaluhuran +456 m luhureun beungeut laut ieu miboga 2 jalur karéta.

Karéta api[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs Resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Manggarai-Padalarang
Stasion saméméhna:
Stasion Lampegan
Stasion saenggeusna:
Stasion Cilaku


Koordinat: 7°09′49″S 110°38′08″E / 7.163687°S 110.6356019°E / -7.163687; 110.6356019

Awas: Konci runtuyan asal "Cibeber" ngalindih konci runtuyan asal "Cibeber, Stasion" anu saméméhna.


Stasiun Selatan Bandung.jpg