Stasion Cibeber

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Cibeber

LiveryPapanStasiun 2020.svg

PapanNamaStasiun CBB.png
  • Singgetan: CBB
  • Nomor: 1505
LokasiCikondang, Cibeber, Cianjur, Jawa Kulon,
Indonésia
Luhur+456 m
OperatorDaérah Operasi II Bandung
Letak ti pangkalkm 82+410 lintas BogorBandung
BanjarKutoarjoYogyakarta[1]
Jumlah péron2
Jumlah jalur2
Informasi lain
KlasifikasiIII/leutik[2]
Sejarah
Dibuka20 Mei 1883
Layanan
Karéta api Siliwangi
Lokasi dina peta

Stasiun Cibeber (kodeu: CBB) (Aksara Sunda Baku: ᮞ᮪ᮒᮞᮤᮇᮔ᮪ ᮎᮤᮘᮨᮘᮨᮁ) nyaéta hiji stasion karéta nu aya di Cikondang, Cibeber, Cianjur. Stasiun anu luhurma +456 m luhureun beungeut laut ieu miboga 2 jalur karéta.

Karéta api[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  2. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs Resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Manggarai-Padalarang
Stasion saméméhna:
Stasion Lampegan
Stasion saenggeusna:
Stasion Cilaku


Koordinat: 7°09′49″S 110°38′08″E / 7.163687°S 110.6356019°E / -7.163687; 110.6356019

Awas: Konci runtuyan asal "Cibeber" ngalindih konci runtuyan asal "Cibeber, Stasion" anu saméméhna.