Stasion Cilaku

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Cilaku
  • Singgetan: CLK
  • Nomor: 1506
Clk010414.JPG
Stasion Cilaku ti beulah kulon, saenggeus dirénovasi.
Lokasi
PropinsiJawa Kulon
KabupaténCianjur
KacamatanCilaku
DésaSukasari
Kodeu pos43285
Sajarah
Dibuka1883
Informasi séjén
OperatorDaérah Operasi II Bandung
Kelas stasion[1]III/leutik
Tingkat kaluhuran+457 m
Perenahna[2]km 88+167 lintas BogorBandung
BanjarKutoarjoYogyakarta
Layanan-
Stasiun Cilaku ti beula wétan, saenggeus dirénovasi.

Stasion Cilaku (kodeu: CLK) nyaéta stasion karéta api nonaktif kelas III/leutik anu perenahna di Sukasari, Cilaku, Cianjur. Stasion anu luhurna +457 méter ieu kaasup Daérah Operasi II Bandung. Stasion ieu diwangun taun 1883 ku Staatsspoorwegen (SS), pausahaan karéta api Hindia Walanda.

Stasion ieu kungsi ditutup taun 2003 ku sabab aya longsor anu nutupan jalur karéta api Cianjur-Sukabumi. Kiwari jalur ieu geus aktip deui sarta stasion ieu geus dirénovasi, ngan karéta api Siliwangi jurusan Sukabumi jeung Stasion Cianjur henteu eureun di stasiun ieu. Stasion ieu miboga dua jalur karéta api, pasinyalan di stasion ieu teu difungsikeun.

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs Resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Manggarai-Padalarang
Stasion saméméhna:
Stasion Cibeber
Stasion saenggeusna:
Halteu Pasirhayam

Koordinat: 7°09′49″S 110°38′08″E / 7.163687°S 110.6356019°E / -7.163687; 110.6356019


Stasiun Selatan Bandung.jpg