Halteu Pasirhayam

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Halteu Pasirhayam
  • Singgetan: PH
  • Nomor: 1507
LokasiJalan Raya Sukabumi-Cianjur
, Cilaku, Cianjur, Jawa Kulon,
Indonésia
Luhur+448 m
OperatorDaérah Operasi II Bandung
Letak ti pangkalkm 92+669 lintas Bogor-Bandung-Banjar-Kutoarjo-Yogyakarta[1]
Informasi lain
KlasifikasiHalteu[2]
Sejarah
Dibuka20 Méi 1883
DitutupSakitar dékadeu 1980/1990-an
Layanan
-
Lokasi dina peta

Halteu Pasirhayam (PH) nyaéta halteu karéta api nonaktif kelas III/leutik anu perenahna di Sirnagalih, Cilaku, Cianjur. Halteu anu kaluhuranna +448 méter ieu kaasup Daérah Operasi II Bandung. Halteu ieu ditutup kira-kira dékadeu 1980/1990-an.

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  2. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs Resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Manggarai-Padalarang
Stasion saméméhna:
Stasion Cilaku
Stasion saenggeusna:
Stasion Cianjur

Koordinat: 6°50′55″S 107°07′45″E / 6.848551°S 107.129168°E / -6.848551; 107.129168