Stasion Lampegan

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Lampegan

LiveryPapanStasiun 2020.svg

PapanNamaStasiun LP.png
  • Singgetan: LP
  • Nomor: 1504
Stasiun Lampegan 2020.jpg
Stasion Lampegan
LokasiCibokor, Cibeber, Cianjur, Jawa Kulon,
Indonésia
KoordinatCitakan:Country abbreviation 6°57′00″S 107°03′42″E / 6.949977°S 107.061549°E / -6.949977; 107.061549Koordinat: Citakan:Country abbreviation 6°57′00″S 107°03′42″E / 6.949977°S 107.061549°E / -6.949977; 107.061549
Luhur+439 m
OperatorDaérah Operasi II Bandung
Letak ti pangkalkm 73+252 lintas BogorBandung
BanjarKutoarjoYogyakarta[1]
Jumlah péron2
Jumlah jalur2
Sejarah
Dibuka20 Mei 1883
Layanan
Karéta api Siliwangi
Fasilitas jeung téknis
Tipeu pasinyalanMékanik
Lokasi dina peta

Stasion Lampegan (LP) (Aksara Sunda Baku: ᮞ᮪ᮒᮞᮤᮇᮔ᮪ ᮜᮙ᮪ᮕᮨᮌᮔ᮪) nyaéta hiji stasion karéta api anu perenahna di Cibokor, Cibeber, Cianjur. Stasion anu luhurna +439 méter ieu dioperasikeun ku Daérah Operasi II Bandung. Torowongan Lampegan aya sababaraha méter beulah kulon stasion ieu.

Layanan karéta api[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs Resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Manggarai-Padalarang
Stasion saméméhna:
Stasion Cireungas
Stasion saenggeusna:
Stasion Cibeber