Stasion Cireungas

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Cireungas

LiveryPapanStasiun 2020.svg

PapanNamaStasiun CRG.png
  • Singgetan: CRG
  • Nomor: 1503
Stasiun Cireungas 2020.jpg
Stasion Cireungas
LokasiBencoy, Cireunghas, Sukabumi, Jawa Kulon, 43193
Indonésia
KoordinatCitakan:Country abbreviation 6°57′31″S 107°02′14″E / 6.958534°S 107.037211°E / -6.958534; 107.037211Koordinat: Citakan:Country abbreviation 6°57′31″S 107°02′14″E / 6.958534°S 107.037211°E / -6.958534; 107.037211
Luhur+587 M
OperatorDaérah Operasi II Bandung
Letak ti pangkalkm 70+142 lintas BogorBandung
BanjarKutoarjoYogyakarta[1]
Jumlah péron2
Jumlah jalur2
Informasi lain
KlasifikasiIII/leutik[2]
Sejarah
Dibuka20 Mei 1883
Layanan
Karéta api Siliwangi
Fasilitas jeung téknis
Tipeu pasinyalanMékanik
Lokasi dina peta

Stasion Cireungas (CRG) (Aksara Sunda Baku: ᮞ᮪ᮒᮞᮤᮇᮔ᮪ ᮎᮤᮛᮩᮍᮞ᮪) nyaéta stasion karéta api anu perenahna di Bencoy, Cireunghas, Sukabumi. Stasion anu luhurna +587 méter ieu dioperasikeun ku Daérah Operasi II Bandung. Stasion ieu miboga dua jalur, jalur 2 minangka jalur lurus. Stasion ieu ngan ngalayanan karéta api Siliwangi jurusan Cipatat jeung Sukabumi. Di beulah wétan stasion ieu aya torowongan karéta pangkolotna di Jawa Kulon, nyaéta torowongan Lampegan.

Karéta api[édit | édit sumber]

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Stasion karéta api

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  2. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Manggarai-Padalarang
Stasion saméméhna:
Stasion Gandasoli
Stasion saenggeusna:
Stasion Lampegan