Stasion Cireungas

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Cireungas
Logo PT Kereta Api Indonesia (Persero).png
PapanNamaStasiun CRG.png
  • Singgetan: CRG
  • Nomor: 1503
Lokasi
Propinsi Jawa Kulon
Kabupatén Sukabumi
Kacamatan Cireunghas
Désa Bencoy
Kodeu pos 43193
Sajarah
Dibuka 20 Mei 1883
Informasi séjén
Operator Daérah Operasi II Bandung
Kelas stasion[1] III/leutik
Tingkat kaluhuran +587 M
Perenahna[2] km 70+142 lintas BogorBandung
BanjarKutoarjoYogyakarta
Layanan Karéta api Siliwangi
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur 2
Jumlah péron 2
Tipeu pasinyalan Mékanik

Stasion Cireunghas (CRG) nyaéta stasion karéta api anu perenahna di Bencoy, Cireunghas, Sukabumi. Stasion ieu miboga dua jalur, jalur 2 minangka jalur lurus. Stasion ieu ngan ngalayanan karéta api Siliwangi jurusan Cianjur jeung Sukabumi. Di beulah wétan stasion ieu aya torowongan karéta pangkolotna di Jawa Kulon, nyaéta torowongan Lampegan

Karéta api[édit | édit sumber]

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Stasion karéta api

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Manggarai-Padalarang
Stasion saméméhna:
Stasion Gandasoli
Stasion saenggeusna:
Stasion Lampegan


Stasiun Selatan Bandung.jpg