Stasion Cireungas

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Cireungas
Logo PT Kereta Api Indonesia (Persero).png
PapanNamaStasiun CRG.png
  • Singgetan: CRG
  • Nomor: 1503
Lokasi
PropinsiJawa Kulon
KabupaténSukabumi
KacamatanCireunghas
DésaBencoy
Kodeu pos43193
Sajarah
Dibuka20 Mei 1883
Informasi séjén
OperatorDaérah Operasi II Bandung
Kelas stasion[1]III/leutik
Tingkat kaluhuran+587 M
Perenahna[2]km 70+142 lintas BogorBandung
BanjarKutoarjoYogyakarta
LayananKaréta api Siliwangi
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur2
Jumlah péron2
Tipeu pasinyalanMékanik

Stasion Cireunghas (CRG) nyaéta stasion karéta api anu perenahna di Bencoy, Cireunghas, Sukabumi. Stasion ieu miboga dua jalur, jalur 2 minangka jalur lurus. Stasion ieu ngan ngalayanan karéta api Siliwangi jurusan Cianjur jeung Sukabumi. Di beulah wétan stasion ieu aya torowongan karéta pangkolotna di Jawa Kulon, nyaéta torowongan Lampegan

Karéta api[édit | édit sumber]

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Stasion karéta api

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Manggarai-Padalarang
Stasion saméméhna:
Stasion Gandasoli
Stasion saenggeusna:
Stasion Lampegan


Stasiun Selatan Bandung.jpg