Stasion Gandasoli

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Gandasoli
Logo PT Kereta Api Indonesia (Persero).png
PapanNamaStasiun GDS.png
  • Singgetan: GDS
  • Nomor: 1502
Lokasi
PropinsiJawa Kulon
KabupaténSukabumi
KacamatanCireunghas
DésaCipurut
Kodeu pos43193
Sajarah
Dibuka20 Mei 1883
Informasi séjén
OperatorDaérah Operasi II Bandung
Kelas stasion[1]III/leutik
Tingkat kaluhuran+580 M
Perenahna[2]km 64+296 lintas BogorBandung
BanjarKutoarjoYogyakarta
LayananKaréta api Siliwangi
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur2
Jumlah péron2
Tipeu pasinyalanMékanik

Stasion Gandasoli (GDS) nyaéta stasion karéta api anu perenahna di Cipurut, Cireunghas, Sukabumi. Stasion ieu miboga dua jalur, jalur 2 minangka jalur lurus. Stasion ieu ngan ngalayanan karéta api Siliwangi jurusan Cianjur jeung Sukabumi.

Karéta api[édit | édit sumber]

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Stasion karéta api

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Manggarai-Padalarang
Stasion saméméhna:
Halteu Ranji
Stasion saenggeusna:
Stasion Cireungas


Stasiun Selatan Bandung.jpg