Stasion Gandasoli

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Gandasoli

LiveryPapanStasiun 2020.svg

PapanNamaStasiun GDS.png
  • Singgetan: GDS
  • Nomor: 1502
Stasiun Gandasoli 2020.jpg
Stasion Gandasoli
LokasiCipurut, Cireunghas, Sukabumi, Jawa Kulon, 43193
Indonésia
KoordinatCitakan:Country abbreviation 6°56′29″S 106°59′31″E / 6.9415°S 106.992°E / -6.9415; 106.992Koordinat: Citakan:Country abbreviation 6°56′29″S 106°59′31″E / 6.9415°S 106.992°E / -6.9415; 106.992
Luhur+580 M
OperatorDaérah Operasi II Bandung
Letak ti pangkalkm 64+296 lintas BogorBandung
BanjarKutoarjoYogyakarta[1]
Jumlah péron2
Jumlah jalur2
Informasi lain
KlasifikasiIII/leutik[2]
Sejarah
Dibuka20 Mei 1883
Layanan
Karéta api Siliwangi
Fasilitas jeung téknis
Tipeu pasinyalanMékanik
Lokasi dina peta

Stasion Gandasoli (GDS) (Aksara Sunda Baku: ᮞ᮪ᮒᮞᮤᮇᮔ᮪ ᮌᮔ᮪ᮓᮞᮧᮜᮤ) nyaéta stasion karéta api anu perenahna di Cipurut, Cireunghas, Sukabumi. Stasion anu luhurna +580 méter ieu dioperasikeun ku Daérah Operasi II Bandung. Stasion ieu miboga dua jalur, jalur 2 minangka jalur lurus. Stasion ieu ngan ngalayanan karéta api Siliwangi jurusan Cipatat jeung Sukabumi.

Karéta api[édit | édit sumber]

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Stasion karéta api

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  2. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Manggarai-Padalarang
Stasion saméméhna:
Halteu Ranji
Stasion saenggeusna:
Stasion Cireungas