Stasion Gandasoli

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Gandasoli
Logo PT Kereta Api Indonesia (Persero).png
PapanNamaStasiun GDS.png
  • Singgetan: GDS
  • Nomor: 1502
Lokasi
Propinsi Jawa Kulon
Kabupatén Sukabumi
Kacamatan Cireunghas
Désa Cipurut
Kodeu pos 43193
Sajarah
Dibuka 20 Mei 1883
Informasi séjén
Operator Daérah Operasi II Bandung
Kelas stasion[1] III/leutik
Tingkat kaluhuran +580 M
Perenahna[2] km 64+296 lintas BogorBandung
BanjarKutoarjoYogyakarta
Layanan Karéta api Siliwangi
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur 2
Jumlah péron 2
Tipeu pasinyalan Mékanik

Stasion Gandasoli (GDS) nyaéta stasion karéta api anu perenahna di Cipurut, Cireunghas, Sukabumi. Stasion ieu miboga dua jalur, jalur 2 minangka jalur lurus. Stasion ieu ngan ngalayanan karéta api Siliwangi jurusan Cianjur jeung Sukabumi.

Karéta api[édit | édit sumber]

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Stasion karéta api

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Manggarai-Padalarang
Stasion saméméhna:
Halteu Ranji
Stasion saenggeusna:
Stasion Cireungas


Stasiun Selatan Bandung.jpg