Stasion Gandasoli

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Gandasoli
Logo PT Kereta Api Indonesia (Persero).png
PapanNamaStasiun GDS.png
  • Singgetan: GDS
  • Nomor: 1502
Stasiun Gandasoli 2020.jpg
Stasion Gandasoli
Lokasi
PropinsiJawa Kulon
KabupaténSukabumi
KacamatanCireunghas
DésaCipurut
Kodeu pos43193
Sajarah
Dibuka20 Mei 1883
Informasi séjén
OperatorDaérah Operasi II Bandung
Kelas stasion[1]III/leutik
Tingkat kaluhuran+580 M
Perenahna[2]km 64+296 lintas BogorBandung
BanjarKutoarjoYogyakarta
LayananKaréta api Siliwangi
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur2
Jumlah péron2
Tipeu pasinyalanMékanik

Stasion Gandasoli (GDS) (Aksara Sunda Baku: ᮞ᮪ᮒᮞᮤᮇᮔ᮪ ᮌᮔ᮪ᮓᮞᮧᮜᮤ) nyaéta stasion karéta api anu perenahna di Cipurut, Cireunghas, Sukabumi. Stasion anu luhurna +580 méter ieu dioperasikeun ku Daérah Operasi II Bandung. Stasion ieu miboga dua jalur, jalur 2 minangka jalur lurus. Stasion ieu ngan ngalayanan karéta api Siliwangi jurusan Cipatat jeung Sukabumi.

Karéta api[édit | édit sumber]

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Stasion karéta api

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Manggarai-Padalarang
Stasion saméméhna:
Halteu Ranji
Stasion saenggeusna:
Stasion Cireungas