Halteu Ranji

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Halteu Ranji
  • Singgetan: RI
  • Nomor: 1501
LokasiKebonpedes, Kebonpedes, Sukabumi, Jawa Kulon, 43353
Indonésia
KoordinatCitakan:Country abbreviation 6°56′08″S 106°58′10″E / 6.935522°S 106.969422°E / -6.935522; 106.969422Koordinat: Citakan:Country abbreviation 6°56′08″S 106°58′10″E / 6.935522°S 106.969422°E / -6.935522; 106.969422
OperatorDaérah Operasi II Bandung
Letak ti pangkalkm 61+710 lintas BogorBandung
BanjarKutoarjoYogyakarta[1]
Jumlah péron1
Jumlah jalur1
Informasi lain
KlasifikasiHalteu[2]
Sejarah
Dibuka20 Mei 1883
Ditutup2001
Layanan
-
Fasilitas jeung téknis
Tipeu pasinyalan-
Lokasi dina peta

Halteu Ranji (RI) (Aksara Sunda Baku: ᮠᮜ᮪ᮒᮩ ᮛᮔ᮪ᮏᮤ) nyaéta halteu karéta api non-aktip anu perenahna di Kebonpedes, Kebonpedes, Sukabumi. Halteu ieu kaasup Daérah Operasi II Bandung, sarta jadi stasion pangkulonna di daop éta. Baheula halteu ieu ngalayanan karéta api Cianjuran rélasi Sukabumi - Cianjur - Ciroyom. Halteu ieu ditutup taun 2001.

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Stasion karéta api

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  2. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Manggarai-Padalarang
Stasion saméméhna:
Stasion Sukabumi
Stasion saenggeusna:
Stasion Gandasoli