Halteu Ranji

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Ranji
  • Singgetan: RI
  • Nomor: 1501
Lokasi
Propinsi Jawa Kulon
Kabupatén Sukabumi
Kacamatan Kebonpedes
Désa Kebonpedes
Kodeu pos 43353
Sajarah
Dibuka 20 Mei 1883
Ditutup 2001
Informasi séjén
Operator Daérah Operasi II Bandung
Kelas stasion[1] Halteu
Perenahna[2] km 61+710 lintas BogorBandung
BanjarKutoarjoYogyakarta
Layanan -
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur 1
Jumlah péron 1
Tipeu pasinyalan -

Halteu Ranji (RI) nyaéta halteu karéta api non-aktip anu perenahna di Kebonpedes, Kebonpedes, Sukabumi. Halteu ieu kaasup Daérah Operasi II Bandung, sarta jadi stasion pangkulonna di daop éta. Baheula halteu ieu ngalayanan karéta api Cianjuran rélasi Sukabumi - Cianjur - Ciroyom. Halteu ieu ditutup taun 2001.

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Stasion karéta api

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Manggarai-Padalarang
Stasion saméméhna:
Stasion Sukabumi
Stasion saenggeusna:
Stasion Gandasoli


Stasiun Selatan Bandung.jpg