Stasion Bogor Palédang

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Bogor Palédang

LiveryPapanStasiun 2020.svg

PapanNamaStasiun PLG.png
  • Singgetan: PLG
Bogor Paledang station.jpg
Stasion Bogor Palédang
LokasiPalédang, Bogor Tengah, Bogor, Jawa Kulon,
Indonésia
KoordinatCitakan:Country abbreviation 6°35′52″S 106°47′26″E / 6.597889°S 106.790544°E / -6.597889; 106.790544Koordinat: Citakan:Country abbreviation 6°35′52″S 106°47′26″E / 6.597889°S 106.790544°E / -6.597889; 106.790544
Luhur+246 m
Letak ti pangkalkm 0+200 lintas BogorBandung
BanjarKutoarjoYogyakarta[1]
Jumlah péron1
Jumlah jalur1
Informasi lain
KlasifikasiIII/leutik[2]
Sejarah
Dibuka2013
Layanan
Karéta api Pangrango
Fasilitas jeung téknis
Pamesenan tikétSistem tikétonlén, ngalayanan pamesenan langsung sarta parobahan/pabolayan kaberangkatan di lokét
Aya fasilitas ala bandara mangrupa check-in mandiri pikeun nyitak boarding pass
Lokasi dina peta

Stasion Bogor Palédang atawa Halteu Bogor Palédang (PLG) (Aksara Sunda Baku: ᮞ᮪ᮒᮞᮤᮇᮔ᮪ ᮘᮧᮌᮧᮁ ᮕᮜᮦᮓᮀ) nyaéta stasion anu perenahna di Palédang, Bogor Tengah, Bogor, Jawa Kulon. Stasion ieu ngan boga hiji jalur. Stasion ieu jarakna ngan babaraha ratus méter ti Stasion Bogor. Stasion ieu diwangun taun 2013 pikeun layanan Karéta api Pangrango lantaran Stasion Bogor geus pinuh.

ku sabab ngan boga hiji jalur, kagiatan langsiran lokomotip KA Pangrango dilakukeun di stasion Bogor.

Karéta api[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  2. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs resmi PT Kereta Api Indonesia (Persero)

Jalur karéta api Manggarai-Padalarang
Stasion saméméhna:
Stasion Bogor
Stasion saenggeusna:
Stasion Batutulis