Stasion Bogor Palédang

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Bogor Palédang
Logo PT KAI (Persero).svg
PapanNamaStasiun PLG.png
  • Singgetan: PLG
Lokasi
Propinsi Jawa Kulon
Kota Bogor
Kacamatan Bogor Tengah
Kalurahan Palédang
Sajarah
Dibuka 2013
Informasi séjén
Kelas stasion[1] III/leutik
Tingkat kaluhuran +246 m
Perenahna[2] km 0+200 lintas BogorBandung
BanjarKutoarjoYogyakarta
Layanan Karéta api Pangrango
Pamesenan tikét Sistem tikétonlén, ngalayanan pamesenan langsung sarta parobahan/pabolayan kaberangkatan di lokét
Aya fasilitas ala bandara mangrupa check-in mandiri pikeun nyitak boarding pass
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur 1
Jumlah péron 1
Fasilitas anu aya di stasion ieu:
Logo PT KAI (Persero).svg
Toilét: Aya
Boarding pass: Aya


Stasion Bogor Palédang atawa Halteu Bogor Palédang (PLG) nyaéta stasion anu perenahna di Palédang, Bogor Tengah, Bogor, Jawa Kulon. Stasion ieu ngan boga hiji jalur. Stasion ieu jarakna ngan babaraha ratus méter ti Stasion Bogor. Stasion ieu diwangun taun 2013 pikeun layanan Karéta api Pangrango lantaran Stasion Bogor geus pinuh.

ku sabab ngan boga hiji jalur, kagiatan langsiran lokomotip KA Pangrango dilakukeun di stasion Bogor.

Karéta api[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs resmi PT Kereta Api Indonesia (Persero)

Jalur karéta api Manggarai-Padalarang
Stasion saméméhna:
Stasion Bogor
Stasion saenggeusna:
Stasion Batutulis


Stasiun Selatan Bandung.jpg