Stasion Cipeuyeum

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Cipeuyeum
  • Singgetan: CPY
  • Nomor: 1515
Lokasi
PropinsiJawa Kulon
KabupaténCianjur
KacamatanHaurwangi
KalurahanCipeuyeum
AlamatJalan Raya Cianjur-Padalarang
Sajarah
Dibuka17 Méi 1884
Informasi séjén
OperatorDaérah Operasi II Bandung
Kelas stasion[1]III/leutik
Tingkat kaluhuran+272 m
Perenahna[2]km 113+289 lintas BogorBandung
BanjarKutoarjoYogyakarta
LayananKaréta api Siliwangi
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur2
Jumlah péron2
Tipeu pasinyalanMékanik

Stasion Cipeuyeum (CPY) nyaéta hiji stasion karéta anu perenahna di Cipeuyeum, Haurwangi, Cianjur. Stasion anu luhurna +272 méter ieu aya di Daérah Operasi II Bandung.

Sabada geus lila teu aktip, kiwari jalur karéta api Cianjur-Padalarang eukeur diaktipkeun deui, rél-rél anu tiheula diganti ku rél anu anyar lantaran rél nu baheula geus kolot sarta teu bisa nahan beban anu beurat teuing. Jalur pétak Ciranjang-Cipatat geus bérés réaktipasi di tanggal 21 Séptémber 2020. Ieu ditandaan ku dipanjanganna ruteu karéta api Siliwangi jadi Cipatat-Sukabumi.[3][4]

Karéta api[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  3. Reaktivasi Jalur Kereta Cianjur-Padalarang Selesai Akhir 2019 Liputan6.com, diakses tanggal 29 Desember 2018
  4. Media, Kompas Cyber. "KAI Gratiskan Tiket KA Siliwangi Ciranjang-Cipatat hingga 30 September 2020". KOMPAS.com (dalam Indonesian). Diakses tanggal 2020-11-27. 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs Resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Manggarai-Padalarang
Stasion saméméhna:
Stasion Ciranjang
Stasion saenggeusna:
Stasion Rajamandala

Koordinat: 6°49′06″S 107°17′54″E / 6.8183915°S 107.2982419°E / -6.8183915; 107.2982419