Stasion Cipeuyeum

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Cipeuyeum
  • Singgetan: CPY
  • Nomor: 1515
Lokasi
PropinsiJawa Kulon
KabupaténCianjur
KacamatanHaurwangi
KalurahanCipeuyeum
AlamatJalan Raya Cianjur-Padalarang
Sajarah
Dibuka17 Méi 1884
Informasi séjén
OperatorDaérah Operasi II Bandung
Kelas stasion[1]III/leutik
Tingkat kaluhuran+272 m
Perenahna[2]km 113+289 lintas BogorBandung
BanjarKutoarjoYogyakarta
LayananKaréta api Kian Santang (rencana)
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur2
Jumlah péron2
Tipeu pasinyalanMékanik

Stasion Cipeuyeum (Kodeu: CPY) nyaéta hiji stasion karéta nu aya di Cipeuyeum, Haurwangi, Cianjur, Jawa Kulon. Stasion ieu aya di Daérah Operasi II Bandung.

Sabada geus lila teu aktip, kiwari jalur karéta api Cianjur - Padalarang eukeur diaktipkeun deui, rél-rél anu tiheula diganti ku rél anu anyar lantaran rél nu baheula geus kolot sarta teu bisa nahan beban anu beurat teuing. Kira-kira prosés réaktivasi ieu bisa bérés ahir 2019 atawa awal 2020.[3]

Karéta api[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  3. Reaktivasi Jalur Kereta Cianjur-Padalarang Selesai Akhir 2019 Liputan6.com, diakses tanggal 29 Desember 2018

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs Resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Manggarai-Padalarang
Stasion saméméhna:
Stasion Ciranjang
Stasion saenggeusna:
Stasion Rajamandala

Koordinat: 6°49′06″S 107°17′54″E / 6.8183915°S 107.2982419°E / -6.8183915; 107.2982419

Stasiun Selatan Bandung.jpg