Stasion Rajamandala

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Rajamandala

LiveryPapanStasiun 2020.svg

PapanNamaStasiun RM.png
  • Singgetan: RM
  • Nomor: 1516
LokasiMandalasari, Cipatat, Bandung, Jawa Kulon,
Indonésia
Luhur+319 m
OperatorDaérah Operasi II Bandung
Letak ti pangkalkm 119+501 lintas BogorBandung
BanjarKutoarjoYogyakarta[1]
Jumlah péron1
Jumlah jalur1
Informasi lain
KlasifikasiIII/leutik[2]
Sejarah
Dibuka17 Méi 1884
Layanan
-
Fasilitas jeung téknis
Tipeu pasinyalan-
Lokasi dina peta

Halteu Rajamandala (Kode: RM) nyaéta hiji halteu karéta api anu perenahna di Mandalasari, Cipatat, Bandung Kulon, Jawa Kulon. Stasion ieu dioperasikeun ku Daérah Operasi II Bandung.

Sabada geus lila teu aktip, kiwari jalur karéta api Cianjur-Padalarang eukeur diaktipkeun deui, rél-rél anu tiheula diganti ku rél anu anyar lantaran rél nu baheula geus kolot sarta teu bisa nahan beban anu beurat teuing. Réaktipasi pétak Ciranjang-Cipatat bérés di tanggal 21 Séptémber 2020 ditandaan ku dipanjanganna ruteu karéta api Siliwangi jadi Cipatat-Sukabumi.[3] Sanajan kitu, ieu halteu henteu diaktipkeun deui ku sabab deukeut teuing jeung stasion Cipatat.[4]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  2. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  3. Reaktivasi Jalur Kereta Cianjur-Padalarang Selesai Akhir 2019 Liputan6.com, diakses tanggal 29 Desember 2018
  4. Media, Kompas Cyber. "KAI Gratiskan Tiket KA Siliwangi Ciranjang-Cipatat hingga 30 September 2020". KOMPAS.com (dalam Indonesian). Diakses tanggal 2020-11-27. 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs Resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Manggarai-Padalarang
Stasion saméméhna:
Stasion Cipeuyeum
Stasion saenggeusna:
Stasion Cipatat

Koordinat: 6°49′06″S 107°17′54″E / 6.8183915°S 107.2982419°E / -6.8183915; 107.2982419