Stasion Rajamandala

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Rajamandala
Logo PT Kereta Api Indonesia (Persero) 2020.svg
PapanNamaStasiun RM.png
  • Singgetan: RM
  • Nomor: 1516
Lokasi
PropinsiJawa Kulon
KabupaténBandung
KacamatanCipatat
KalurahanMandalasari
Sajarah
Dibuka17 Méi 1884
Informasi séjén
OperatorDaérah Operasi II Bandung
Kelas stasion[1]III/leutik
Tingkat kaluhuran+319 m
Perenahna[2]km 119+501 lintas BogorBandung
BanjarKutoarjoYogyakarta
Layanan-
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur1
Jumlah péron1
Tipeu pasinyalan-

Halteu Rajamandala (Kode: RM) nyaéta hiji halteu karéta api anu perenahna di Mandalasari, Cipatat, Bandung Kulon, Jawa Kulon. Stasion ieu dioperasikeun ku Daérah Operasi II Bandung.

Sabada geus lila teu aktip, kiwari jalur karéta api Cianjur-Padalarang eukeur diaktipkeun deui, rél-rél anu tiheula diganti ku rél anu anyar lantaran rél nu baheula geus kolot sarta teu bisa nahan beban anu beurat teuing. Réaktipasi pétak Ciranjang-Cipatat bérés di tanggal 21 Séptémber 2020 ditandaan ku dipanjanganna ruteu karéta api Siliwangi jadi Cipatat-Sukabumi.[3] Sanajan kitu, ieu halteu henteu diaktipkeun deui ku sabab deukeut teuing jeung stasion Cipatat.[4]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  3. Reaktivasi Jalur Kereta Cianjur-Padalarang Selesai Akhir 2019 Liputan6.com, diakses tanggal 29 Desember 2018
  4. Media, Kompas Cyber. "KAI Gratiskan Tiket KA Siliwangi Ciranjang-Cipatat hingga 30 September 2020". KOMPAS.com (dalam Indonesian). Diakses tanggal 2020-11-27. 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs Resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Manggarai-Padalarang
Stasion saméméhna:
Stasion Cipeuyeum
Stasion saenggeusna:
Stasion Cipatat

Koordinat: 6°49′06″S 107°17′54″E / 6.8183915°S 107.2982419°E / -6.8183915; 107.2982419