Stasion Rajamandala

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Rajamandala
  • Singgetan: RM
  • Nomor: 1516
Lokasi
Propinsi Jawa Kulon
Kabupatén Bandung
Kacamatan Cipatat
Kalurahan Mandalasari
Sajarah
Dibuka 17 Méi 1884
Informasi séjén
Operator Daérah Operasi II Bandung
Kelas stasion[1] III/leutik
Tingkat kaluhuran +319 m
Perenahna[2] km 119+501 lintas BogorBandung
BanjarKutoarjoYogyakarta
Layanan Karéta api Kian Santang (rencana)
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur 1
Jumlah péron 1
Tipeu pasinyalan -

Stasion Rajamandala (Kode: RM) nyaéta hiji stasion karéta nu aya di Mandalasari, Cipatat, Bandung Kulon, Jawa Kulon. Stasion ieu aya di Daérah Operasi II Bandung.

Sabada geus lila teu aktip, kiwari jalur karéta api Cianjur - Padalarang eukeur diaktipkeun deui, rél-rél anu tiheula diganti ku rél anu anyar lantaran rél nu baheula geus kolot sarta teu bisa nahan beban anu beurat teuing. Kira-kira prosés réaktivasi ieu bisa bérés ahir 2019 atawa awal 2020.[3]

Karéta api[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  3. Reaktivasi Jalur Kereta Cianjur-Padalarang Selesai Akhir 2019 Liputan6.com, diakses tanggal 29 Desember 2018

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs Resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Manggarai-Padalarang
Stasion saméméhna:
Stasion Cipeuyeum
Stasion saenggeusna:
Stasion Cipatat

Koordinat: 6°49′06″S 107°17′54″E / 6.8183915°S 107.2982419°E / -6.8183915; 107.2982419


Stasiun Selatan Bandung.jpg