Stasion Karangsari (Garut)

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
(dialihkeun ti Stasion Karangsari)
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Karangsari
  • Singgetan: KRAI
  • Nomor: 1611
Stasiun Karangsari.jpg
Stasion Karangsari ditempo di jero karéta
Lokasi
Propinsi Jawa Kulon
Kabupatén Garut
Kacamatan Leuwigoong
Désa Karangsari
Kodeu pos 44192
Sajarah
Dibuka 1889
Ngaran saméméhna Stasiun Gandamirah
Informasi séjén
Operator Daérah Operasi II Bandung
Kelas stasion[1] III/leutik
Tingkat kaluhuran +617 m
Perenahna[2] km 207+170 lintas BogorBandung
BanjarKutoarjoYogyakarta
Layanan Lokal Bandung Raya (Cibatu - Padalarang) jeung Lokal Cibatu
Pamesenan tikét Sistem tikét thermal
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur 2
Jumlah péron 2
Tipeu pasinyalan Mékanik
Fasilitas anu aya di stasion ieu:
Logo PT KAI (Persero).svg
Toilét: Aya

Stasion Karangsari (KRAI) nyaéta stasion karéta api anu perenahna di Karangsari, Leuwigoong, Garut. Stasion ieu boga dua jalur, jalur 2 minangka jalur lurus. Baheula stasion ieu ngaranna Gandamirah, saacan diganti taun 1980-an. Stasion ieu dilayanan ku karéta api lokal Cibatu-Padalarang jeung karéta api lokal Cibatu.

Karéta api[édit | édit sumber]

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Karéta api

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Padalarang-Kasugihan
Stasion saméméhna:
Stasion Lélés
Stasion saenggeusna:
Stasion Leuwigoong


Stasiun Selatan Bandung.jpg