Stasion Karangsari (Garut)

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Karangsari
Logo PT Kereta Api Indonesia (Persero) 2020.svg
PapanNamaStasiun KRAI.png
  • Singgetan: KRAI
  • Nomor: 1611
Stasiun Karangsari.jpg
Stasion Karangsari ditempo di jero karéta
Lokasi
PropinsiJawa Kulon
KabupaténGarut
KacamatanLeuwigoong
DésaKarangsari
Kodeu pos44192
Koordinat7°05′54″S 107°55′52″E / 7.098376°S 107.931147°E / -7.098376; 107.931147Koordinat: 7°05′54″S 107°55′52″E / 7.098376°S 107.931147°E / -7.098376; 107.931147
Sajarah
Dibuka1889
Ngaran saméméhnaStasiun Gandamirah
Informasi séjén
OperatorDaérah Operasi II Bandung
Kelas stasion[1]III/leutik
Tingkat kaluhuran+651 m
Perenahna[2]km 207+170 lintas BogorBandung
BanjarKutoarjoYogyakarta
LayananLokal Bandung Raya (Cibatu - Padalarang) jeung Lokal Cibatu
Pamesenan tikétSistem tikét thermal
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur2
Jumlah péron2
Tipeu pasinyalanMékanik
Fasilitas anu aya di stasion ieu:
Logo PT Kereta Api Indonesia (Persero) 2020.svg
Toilét: Aya
Lokasi dina peta
Stasion Karangsari is located in Kabupatén Garut
Stasion Karangsari
Stasion Karangsari

Stasion Karangsari (KRAI) nyaéta stasion karéta api anu perenahna di Karangsari, Leuwigoong, Garut. Stasion ieu boga dua jalur, jalur 2 minangka jalur lurus. Baheula stasion ieu ngaranna Gandamirah, saacan diganti taun 1980-an. Stasion ieu dilayanan ku karéta api lokal Cibatu-Padalarang jeung karéta api lokal Cibatu.

Karéta api[édit | édit sumber]

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Karéta api

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Padalarang-Kasugihan
Stasion saméméhna:
Stasion Lélés
Stasion saenggeusna:
Stasion Leuwigoong