Stasion Karangsari (Banyumas)

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Karangsari

LiveryPapanStasiun 2020.svg

PapanNamaStasiun KRR.png
  • Singgetan: KRR
  • Nomor: 2108
Stasiun Karangsari 2019.jpg
Stasion Karangsari, 2019
LokasiKarangtengah, Cilongok, Banyumas, Jawa Tengah, 53162
Indonésia
KoordinatCitakan:Country abbreviation 7°22′57″S 109°07′16″E / 7.3824913°S 109.1210723°E / -7.3824913; 109.1210723Koordinat: Citakan:Country abbreviation 7°22′57″S 109°07′16″E / 7.3824913°S 109.1210723°E / -7.3824913; 109.1210723
Luhur+233 m
OperatorDaérah Operasi V Purwokerto
Letak ti pangkalkm 336+163 lintas JakartaJatinegaraCikampékCirebon PrujakanPrupukPurwokertoKroya[1]
Jumlah péronHiji péron sisi sarta dua péron pulo nu sarua-rua rada pendék
Jumlah jalur4 (jalur 2 jeung 3: sepur lurus)
Informasi lain
KlasifikasiIII/leutik[2]
Layanan
Ngan pikeun pasusulan antarkaréta api.
Lokasi dina peta

Stasion Karangsari (KRR) nyaéta stasion karéta api kelas III/leutik anu perenahna di Karangtengah, Cilongok, Banyumas. Stasion anu aya dina tingkat kaluhuran +156 m ieu kaasup ka Daérah Operasi V Purwokerto. Stasion ieu miboga opat jalur kalawan jalur 2 jeung 3 minangka jalur lurus.

Sabada diwangunna jalur ganda di lintas Prupuk-Purwokerto,[3] euweuh karéta api anu eureun di stasion ieu, iwal ti mun aya pasusulan antar karéta api. Di antara stasion ieu jeung Stasion Patuguran, aya Stasion Legok anu geus teu aktip sarta ngan jadi pangatur sinyal blok.

Stasion ieu miboga kaunikan, nyaéta ayana balong pikeun térapi lauk di deukeut péron jalur 1.[4]

Insidén[édit | édit sumber]

Di tanggal 13 Désémber 2006, karéta api Sawunggalih Utama anjlog di 200 méter deukeut Stasion Karangsari. Ku sabab kitu, genep karéta anjlog tuluy diévakuasi ka Stasion Purwokerto. Gésérna bantalan rél lantaran struktur tanah pagunungan anu jeblog saenggeus hujan ngabalukarkeun karéta api anjlog.[5]

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Karéta api

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  2. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  3. Media, Kompas Cyber. "Rel Ganda 34,8 Km Prupuk-Purwokerto Siap Dioperasikan". KOMPAS.com (dalam Indonesian). Diakses tanggal 2019-06-06. 
  4. "Stasiun Karangsari Tak Pernah Sepi Pengunjung" (dalam Indonesia). Suara Merdeka. 9 Januari 2015. Diakses tanggal 28 Juli 2017. 
  5. "KA Sawunggalih Anjlok di Banyumas" (dalam Indonesia). Liputan 6. 13 Desember 2006. Diakses tanggal 28 Juli 2017. 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs Resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Prupuk-Kroya
Stasion saméméhna:
Stasion Legok
Stasion saenggeusna:
Stasion Karanggandul