Stasion Karangsari (Banyumas)

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Karangsari
Logo PT Kereta Api Indonesia (Persero).png
PapanNamaStasiun KRR.png
  • Singgetan: KRR
  • Nomor: 2108
Stasiun Karangsari 2019.jpg
Stasion Karangsari, 2019
Lokasi
PropinsiJawa Tengah
KabupaténBanyumas
KacamatanCilongok
DésaKarangtengah
Kodeu pos53162
Koordinat7°22′57″S 109°07′16″E / 7.3824913°S 109.1210723°E / -7.3824913; 109.1210723Koordinat: 7°22′57″S 109°07′16″E / 7.3824913°S 109.1210723°E / -7.3824913; 109.1210723
Informasi séjén
OperatorDaérah Operasi V Purwokerto
Kelas stasion[1]III/leutik
Tingkat kaluhuran+233 m
Perenahna[2]km 336+163 lintas JakartaJatinegaraCikampékCirebon PrujakanPrupukPurwokertoKroya
LayananNgan pikeun pasusulan antarkaréta api.
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur4 (jalur 2 jeung 3: sepur lurus)
Jumlah péronHiji péron sisi sarta dua péron pulo nu sarua-rua rada pendék

Stasion Karangsari (KRR) nyaéta stasion karéta api kelas III/leutik anu perenahna di Karangtengah, Cilongok, Banyumas. Stasion anu aya dina tingkat kaluhuran +156 m ieu kaasup ka Daérah Operasi V Purwokerto. Stasion ieu miboga opat jalur kalawan jalur 2 jeung 3 minangka jalur lurus.

Sabada diwangunna jalur ganda di lintas Prupuk-Purwokerto,[3] euweuh karéta api anu eureun di stasion ieu, iwal ti mun aya pasusulan antar karéta api. Di antara stasion ieu jeung Stasion Patuguran, aya Stasion Legok anu geus teu aktip sarta ngan jadi pangatur sinyal blok.

Stasion ieu miboga kaunikan, nyaéta ayana balong pikeun térapi lauk di deukeut péron jalur 1.[4]

Insidén[édit | édit sumber]

Di tanggal 13 Désémber 2006, karéta api Sawunggalih Utama anjlog di 200 méter deukeut Stasion Karangsari. Ku sabab kitu, genep karéta anjlog tuluy diévakuasi ka Stasion Purwokerto. Gésérna bantalan rél lantaran struktur tanah pagunungan anu jeblog saenggeus hujan ngabalukarkeun karéta api anjlog.[5]

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Karéta api

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  3. Media, Kompas Cyber. "Rel Ganda 34,8 Km Prupuk-Purwokerto Siap Dioperasikan". KOMPAS.com (dalam Indonesian). Diakses tanggal 2019-06-06. 
  4. "Stasiun Karangsari Tak Pernah Sepi Pengunjung" (dalam Indonesia). Suara Merdeka. 9 Januari 2015. Diakses tanggal 28 Juli 2017. 
  5. "KA Sawunggalih Anjlok di Banyumas" (dalam Indonesia). Liputan 6. 13 Desember 2006. Diakses tanggal 28 Juli 2017. 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs Resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Prupuk-Kroya
Stasion saméméhna:
Stasion Legok
Stasion saenggeusna:
Stasion Karanggandul
Stasiun Selatan Bandung.jpg