Stasion Karanggandul

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Karanggandul
Logo PT Kereta Api Indonesia (Persero).png
PapanNamaStasiun KGD.png
  • Singgetan: KGD
  • Nomor: 2109
Stasiun Karanggandul 2019.jpg
Stasion Karanggandul, 2019
Lokasi
Propinsi Jawa Tengah
Kabupatén Banyumas
Kacamatan Karanglewas
Désa Babakan
Kodeu pos 53161
Koordinat 7°23′18″S 109°11′10″E / 7.3883783°S 109.1860539°E / -7.3883783; 109.1860539Koordinat: 7°23′18″S 109°11′10″E / 7.3883783°S 109.1860539°E / -7.3883783; 109.1860539
Informasi séjén
Operator Daérah Operasi V Purwokerto
Kelas stasion[1] III/leutik
Tingkat kaluhuran +142 m
Perenahna[2] km 343+928 lintas JakartaJatinegaraCikampékCirebon PrujakanPrupukPurwokertoKroya
Layanan Ngan pikeun pasusulan antarkaréta api.
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur 3 (jalur 1 jeung 2: sepur lurus)
Jumlah péron Hiji péron sisi sarta hiji péron pulo nu sarua-rua rada pendék

Stasion Karanggandul (KGD) nyaéta stasion karéta api kelas III/leutik anu perenahna di Babakan, Karanglewas, Banyumas. Stasion anu aya dina tingkat kaluhuran +156 m ieu kaasup ka Daérah Operasi V Purwokerto. Stasion ieu miboga tilu jalur kalawan jalur 1 jeung 2 minangka jalur lurus.

Sabada diwangunna jalur ganda di lintas Prupuk-Purwokerto,[3] euweuh karéta api anu eureun di stasion ieu, iwal ti mun aya pasusulan antar karéta api.

Insidén[édit | édit sumber]

  • Di tanggal 25 Oktober 2004, pukul 08.10, karéta api barang angkutan pupuk uréa anu dibetot ku CC201 79R tiguling di km 344+¾ di deukeut émplasemén Stasion Karanggandul. Ku sabab kitu, tilu tina lima gerbong leupas tina rangkéan, tuluy tibalik, sarta ngabalukarkeun karusakan rél. Euweuh korban jiwa, ngan dua pelayan rém ngarasa reuwas sabada kajadian éta. Muatan pupuk ogé henteu bahé.[4]
  • Di tanggal 10 Juli 2005, jam 14.11, karéta api angkutan kétél Maos-Tegal anu dibetot ku CC201 47 jeung 51 tiguling di km 344+4/5 sabada ninggalkeun Stasion Karanggandul. Ku sabab kitu, gerbong kétél anu eusina prémium malang di jalur karéta api sarta ngabalukarkeun lalampahan karéta api Purwojaya katahan di Stasion Karanggandul. Samentara Sawunggalih katahan di Karangsari.[5]

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Karéta api

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  3. Media, Kompas Cyber. "Rel Ganda 34,8 Km Prupuk-Purwokerto Siap Dioperasikan". KOMPAS.com (dalam Indonesian). Diakses tanggal 2019-06-06. 
  4. "KA Bermuatan Pupuk Urea Terguling" (dalam Indonesia). Suara Merdeka Cetak. 26 Oktober 2004. Diakses tanggal 28 Juli 2017. 
  5. "Kereta BBM Terguling" (dalam Indonesia). Suara Merdeka Cetak. 11 Juli 2005. Diakses tanggal 28 Juli 2017. 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs Resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Prupuk-Kroya
Stasion saméméhna:
Stasion Karangsari (Banyumas)
Stasion saenggeusna:
Stasion Purwokerto
Stasiun Selatan Bandung.jpg