Karéta api Purwojaya

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Purwojaya
KA Purwojaya PWT.jpg
Karéta api Purwojaya eureun di Stasion Purwokerto
Informasi
Sistem Karéta api jarak jauh
Kelas Éksekutip
Status Beroperasi
Lokal Daop 5 Purwokerto
Stasion terminus Stasion Cilacap - Stasion Gambir
Operasi
Dibuka 13 Maret 1995
Dipiboga ku Kereta Api Indonesia
Operator Daérah Operasi V Purwokerto
Karakter Lintas pagunungan
Lokomotip CC206
Data téhnis
Lébar sepur 1.067 mm
Titik pangluhurna +549 mdbs (Kranggan, Banyumas)

Karéta api Purwojaya nyaéta karéta api kelas éksekutip anu ngalayanan rute Stasion Cilacap - Stasion Gambir.[1] Karéta ieu dioperasikeun ku Daérah Operasi V Purwokerto.[1]

Spésifikasi karéta[édit | édit sumber]

  • Lokomotip CC206
  • 1 karéta Pembangkit (P)
  • 8 karéta eksekutip (K1)
  • 1 karéta makan pembangkit (KMP2)
  • 1 karéta aling-aling (B/K2)[1]

Stasion nu dilayanan[édit | édit sumber]

Jadwal[édit | édit sumber]

Karéta api Purwojaya indit ti Jakarta peuting, sedengkeun ti Cilacap isuk-isuk, jarak anu ditempuh ti Gambir nepi ka Cilacap nyaéta 444 Kilométer anu ngabutuhkeun waktu salila 6 jam.[2] Jadwal anu leuwih lengkepna tingali di Wikipédia basa Indonésia

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d Informasi KA Purwojaya (id) diakses tanggal 6 Februari 2016
  2. Jadwal KA Purwojaya (id) diakses tanggal 6 Maret 2016

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs resmi PT Kereta Api Indonesia

KA Galunggung Nagreg.jpg