Karéta api Purwojaya

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Purwojaya
Informasi
Sistem Karéta api jarak jauh
Kelas Éksekutip
Status Beroperasi
Lokal Daop 5 Purwokerto
Stasion terminus Stasion Cilacap - Stasion Gambir
Operasi
Dibuka 13 Maret 1995
Dipiboga ku Kereta Api Indonesia
Operator Daérah Operasi V Purwokerto
Karakter Lintas pagunungan
Lokomotip CC206
Data téhnis
Lébar sepur 1.067 mm
Titik pangluhurna +549 mdbs (Kranggan, Banyumas)

Karéta api Purwojaya nyaéta karéta api kelas éksekutip anu ngalayanan rute Stasion Cilacap - Stasion Gambir.[1] Karéta ieu dioperasikeun ku Daérah Operasi V Purwokerto.[1]

Spésifikasi karéta[édit | édit sumber]

  • Lokomotip CC206
  • 1 karéta Pembangkit (P)
  • 8 karéta eksekutip (K1)
  • 1 karéta makan pembangkit (KMP2)
  • 1 karéta aling-aling (B/K2)[1]

Stasion nu dilayanan[édit | édit sumber]

Jadwal[édit | édit sumber]

Karéta api Purwojaya indit ti Jakarta peuting, sedengkeun ti Cilacap isuk-isuk, jarak anu ditempuh ti Gambir nepi ka Cilacap nyaéta 444 Kilométer anu ngabutuhkeun waktu salila 6 jam.[2] Jadwal anu leuwih lengkepna tingali di Wikipédia basa Indonésia

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d Informasi KA Purwojaya (id) diakses tanggal 6 Februari 2016
  2. Jadwal KA Purwojaya (id) diakses tanggal 6 Maret 2016

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs resmi PT Kereta Api Indonesia

KA Galunggung Nagreg.jpg