Stasion Legok

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Legok
40px Legok
+299 m
  • Singgetan: LGK
  • Nomor: 2107
Legok sta 120330 0115 lgk.jpg
Stasion Legok
LokasiPekuncén, Pekuncén, Banyumas, Jawa Tengah, 53164
Indonésia
Luhur+299 m
OperatorDaérah Operasi V Purwokerto
Jumlah jalur2
Informasi lain
KlasifikasiIII/leutik[1]
Sejarah
Ditutup2009
Layanan
Euweuh layanan
Lokasi dina peta

Stasion Legok (LGK) nyaéta stasion karéta api non-aktip kelas III/leutik anu perenahna di Pekuncén, Pekuncén, Banyumas. Stasion anu aya dina tingkat kaluhuran +299 m ieu kaasup ka Daérah Operasi V Purwokerto. Stasion ieu miboga dua jalur.

Sabada diwangunna jalur ganda di lintas Prupuk-Purwokerto di taun 2009,[2] stasion ieu tuluy dinonaktipkeun.

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Karéta api

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Media, Kompas Cyber. "Rel Ganda 34,8 Km Prupuk-Purwokerto Siap Dioperasikan". KOMPAS.com (dalam Indonesian). Diakses tanggal 2019-06-06. 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs Resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Prupuk-Kroya
Stasion saméméhna:
Stasion Patuguran
Stasion saenggeusna:
Stasion Karangsari (Banyumas)

Koordinat: 7°21′20″S 109°5′14″E / 7.35556°S 109.08722°E / -7.35556; 109.08722