Stasion Sumpiuh

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Sumpiuh
Logo PT Kereta Api Indonesia (Persero).png
PapanNamaStasiun SPH.png
  • Singgetan: SPH
  • Nomor: 2021
Suasana Stasiun Sumpiuh.jpg
Bagian hareup Stasion Sumpiuh saacan dipasang hateup overkapping
Lokasi
PropinsiJawa Tengah
KabupaténBanyumas
KacamatanSumpiuh
KalurahanSumpiuh
AlamatJalan Stasion Sumpiuh
Kodeu pos53195
Informasi séjén
OperatorDaérah Operasi V Purwokerto
Kelas stasion[1]II
Tingkat kaluhuran+17 m
Perenahna[2]km 414+794 lintas Bogor-Bandung-Banjar-Kutoarjo-Yogyakarta
LayananRanggajati (arah Surabaya-Jember), Wijayakusuma, Sawunggalih (régulér jadwal isuk-isuk arah Jakarta sarta régulér jadwal peuting jeung fakultatif arah Kutoarjo), Joglosemarkerto, Logawa, Kutojaya Utara (régulér & fakultatif), jeung Kutojaya Selatan
Pamesenan tikétSistem tikét online, ngalayanan pamesenan langsung di lokét. Aya fasilitas ala bandara mangrupa check-in mandiri pikeun nyitak boarding pass.
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur4 (jalur 2 jeung 3: sepur lempeng)
Jumlah péron2 (hiji péron sisi jeung hiji peron pulo anu sarua-rua rada pendék)
Tipeu pasinyalan
Fasilitas anu aya di stasion ieu:
Logo PT KAI (Persero).svg
Fasilitas parkir: Aya
Toilét: Aya
Boarding pass: Aya
Catetan suku: [5]

Stasion Sumpiuh (SPH) nyaéta stasion karéta api anu perenahna di Jalan Stasion Sumpiuh, Sumpiuh, Sumpiuh, Banyumas. Stasion anu aya dina tingkat kaluhuran +17 méter ieu kaasup ka Daérah Operasi V Purwokerto.

Stasion ieu miboga taman leutik di gigireun rohangan tunggu sarta rohangan terbuka anu lumayan lega.[5]

Émplasemén kulon Stasion Sumpiuh

Stasion ieu boga opat jalur karéta api, kalawan jalur 2 anu jadi sepur lempeng arah Kroya sarta jalur 3 jadi sepur lempeng arah Kutoarjo. Asalna, stasion ieu ngan boga tilu jalur, ngan ti saprak pangwangunan jalur ganda, jalur anu anyar diwangun di beulah kidul. Jalur ganda pétak Kemranjén-Tambak dioperasikeun ti tanggal 27 Nopémber 2019.[6][7][8] Ku kituna ogé, stasion ieu dipasang overkapping urut stasion Kroya.

Layanan karéta api[édit | édit sumber]

Panumpang[édit | édit sumber]

Kelas campuran[édit | édit sumber]

Kelas ékonomi AC prémium[édit | édit sumber]

Kutojaya Utara, jurusan Jakarta liwat Purwokerto-Cirebon jeung jurusan Kutoarjo

Kelas ékonomi AC plus[édit | édit sumber]

Sawunggalih Fakultatif, jurusan Kutoarjo

Kelas ékonomi AC[édit | édit sumber]

Kutojaya Selatan, jurusan Bandung liwat Tasikmalaya jeung jurusan Kutoarjo

Pasalingsingan jeung pasusulan[édit | édit sumber]

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Stasion karéta api

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  3. Susanti, D.M. (Januari 2008). Kajian atas Pengelolaan Pengetahuan dalam Pengoperasian Teknologi Persinyalan Kereta Api (Studi Kasus Daop 2 Bandung) (S2). Program Magister Studi Pembangunan, Sekolah Arsitektur, Pengembangan, dan Perencanaan Kebijakan, Institut Teknologi Bandung. 
  4. Sugiana, A.; Lee, Key-Seo; Lee, Kang-Soo; Hwang, Kyeong-Hwan; Kwak, Won-Kyu (2015). "Study on Interlocking System in Indonesia". Nyeondo Hangugcheoldohaghoe Chungyehagsuldaehoe Nonmunjib (Korean Society for Railway) (46). 
  5. a b Prasetya, S. (2014). "Sumpiuh (SPH): Pilihan Naik-Turun Masyarakat Banyumas Bagian Timur". Majalah KA 96: 21. 
  6. "Terbitkan Gapeka 2019, Jumlah Perjalanan Kereta Api Bertambah". suara.com (dalam Indonesian). 2019-11-26. Diakses tanggal 2019-11-30. 
  7. "Akhir 2019, Jalur Kereta Api Nasional akan Bertambah 100 Km". Republika Online. 2019-11-26. Diakses tanggal 2019-11-30. 
  8. Pengoperasian Jalur Ganda Kemranjen-Sumpiuh-Tambak di YouTube

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Loka Resmi PT Kereta Api Indonesia

Wikimedia Commons logo
Wikimedia Commons mibanda média séjénna ngeunaan


Jalur karéta api Kroya-Kutoarjo
Stasion saméméhna:
Stasion Kemranjén
Stasion saenggeusna:
Stasion Tambak
Stasiun Selatan Bandung.jpg