Stasion Kemranjén

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Kemranjén

LiveryPapanStasiun 2020.svg

PapanNamaStasiun KJ.png
  • Singgetan: KJ
  • Nomor: 2019
Stasiun Kemranjen 2020.jpg
Stasion Kemranjén, 2020
LokasiSibalung, Kemranjén, Banyumas, Jawa Tengah, 53194
Indonésia
Luhur+7 m
OperatorDaérah Operasi V Purwokerto
Letak ti pangkalkm 409+602 lintas Bogor-Bandung-Banjar-Kutoarjo-Yogyakarta[1]
Jumlah péron3 (hiji péron sisi anu rada pendék sarta dua péron pulo anu rada jangkung)
Jumlah jalur4 (jalur 2 jeung 3: sepur lempeng)
Informasi lain
KlasifikasiIII/leutik[2]
Layanan
Ngan pikeun pasusulan antarkaréta api.
Fasilitas jeung téknis
Tipeu pasinyalan
Lokasi dina peta

Stasion Kemranjén (KJ) nyaéta stasion karéta api kelas III/leutik anu perenahna di Sibalung, Kemranjén, Banyumas. Stasion anu aya dina tingkat kaluhuran +7 méter ieu asup ka Daérah Operasi V Purwokerto.

Ayeuna, jalur ganda pétak Kroya-Kemranjén geus dioperasikeun ti tanggal 31 Juli 2019,[5] sarta pétak Kemranjén-Tambak anu dioperasikeun ti tanggal 27 Nopémber 2019.,[6][7] Anu matak ieu stasion kiwari ngan ngalayanan pasusulan anatarkaréta wungkul.[8]

Bareng jeung pangwangunan jalur ganda, wangunan anyar stasion ieu diwangun pikeun ngaganti wangunan anu heubeul. Saenggeus bérés, wangunan heubeul titinggal Staatspoorwegen diruntuhkeun.

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Stasion karéta api

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  2. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  3. Susanti, D.M. (Januari 2008). Kajian atas Pengelolaan Pengetahuan dalam Pengoperasian Teknologi Persinyalan Kereta Api (Studi Kasus Daop 2 Bandung) (S2). Program Magister Studi Pembangunan, Sekolah Arsitektur, Pengembangan, dan Perencanaan Kebijakan, Institut Teknologi Bandung. 
  4. Sugiana, A.; Lee, Key-Seo; Lee, Kang-Soo; Hwang, Kyeong-Hwan; Kwak, Won-Kyu (2015). "Study on Interlocking System in Indonesia". Nyeondo Hangugcheoldohaghoe Chungyehagsuldaehoe Nonmunjib (Korean Society for Railway) (46). 
  5. djka.dephub.go.id. "PENGOPERASIAN JALUR GANDA KERETA API KROYA – KEMRANJEN". djka.dephub.go.id. Diakses tanggal 2019-11-30. 
  6. "Akhir 2019, Jalur Kereta Api Nasional akan Bertambah 100 Km". Republika Online. 2019-11-26. Diakses tanggal 2019-11-30. 
  7. "Terbitkan Gapeka 2019, Jumlah Perjalanan Kereta Api Bertambah". suara.com (dalam Indonesian). 2019-11-26. Diakses tanggal 2019-11-30. 
  8. Prasetya, S. (2014). "Kemranjen (KJ): Keindahan Ornamen yang Tersisa". Majalah KA 96: 22. 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Loka Resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Kroya-Kutoarjo
Stasion saméméhna:
Stasion Kroya
Stasion saenggeusna:
Stasion Sumpiuh