Stasion Tambak

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Tambak

LiveryPapanStasiun 2020.svg

PapanNamaStasiun TBK.png
  • Singgetan: TBK
  • Nomor: 2022
Stasiun Tambak 2020.jpg
Stasion Tambak, 2020
LokasiJalan Raya Tambak / Raya Kebumén-Cilacap
Karangpucung, Tambak, Banyumas, Jawa Tengah,
Indonésia
Luhur+19 m
OperatorDaérah Operasi V Purwokerto
Letak ti pangkalkm 420+102 lintas Bogor-Bandung-Banjar-Kutoarjo-Yogyakarta[1]
Jumlah péron2 (hiji péron sisi jeung hiji péron pulo anu sarua-rua pendék)
Jumlah jalur3 (jalur 1 jeung 3: sepur lempeng)
Informasi lain
KlasifikasiIII/leutik[2]
Layanan
Ngan pikeun perewis jeung pasusulan antarkaréta api.
Fasilitas jeung téknis
Tipeu pasinyalan
Lokasi dina peta

Stasion Tambak (TBK) nyaéta stasion karéta api anu perenahna di Karangpucung, Tambak, Banyumas. Stasion anu aya dina tingkat kaluhuran +19 méter ieu kaasup ka Daérah Operasi V Purwokerto. Stasion ieu mangrupa stasion pangwétanna di Kabupatén Banyumas.[5] Stasion ieu boga tilu jalur.

Per tanggal 27 Nopémber 2019, jalur ganda pétak Kemranjén-tambak geus beroperasi.[6][7][8] Ayeuna, euweuh karéta api anu eureun di ieu stasion iwal ti mun aya perewis atawa pasusulan.

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Stasion karéta api

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  2. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  3. Susanti, D.M. (Januari 2008). Kajian atas Pengelolaan Pengetahuan dalam Pengoperasian Teknologi Persinyalan Kereta Api (Studi Kasus Daop 2 Bandung) (S2). Program Magister Studi Pembangunan, Sekolah Arsitektur, Pengembangan, dan Perencanaan Kebijakan, Institut Teknologi Bandung. 
  4. Sugiana, A.; Lee, Key-Seo; Lee, Kang-Soo; Hwang, Kyeong-Hwan; Kwak, Won-Kyu (2015). "Study on Interlocking System in Indonesia". Nyeondo Hangugcheoldohaghoe Chungyehagsuldaehoe Nonmunjib (Korean Society for Railway) (46). 
  5. Prasetya, S. (2014). "Tambak (TBK): Tetap Bersih Meski Tak Layani Tiket". Majalah KA 96: 20. 
  6. "Akhir 2019, Jalur Kereta Api Nasional akan Bertambah 100 Km". Republika Online. 2019-11-26. Diakses tanggal 2019-11-30. 
  7. "Terbitkan Gapeka 2019, Jumlah Perjalanan Kereta Api Bertambah". suara.com (dalam Indonesian). 2019-11-26. Diakses tanggal 2019-11-30. 
  8. Pengoperasian Jalur Ganda Kemranjen-Sumpiuh-Tambak di YouTube

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Loka Resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Kroya-Kutoarjo
Stasion saméméhna:
Stasion Sumpiuh
Stasion saenggeusna:
Stasion Ijo