Stasion Tambak

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Tambak
Logo PT Kereta Api Indonesia (Persero).png
PapanNamaStasiun TBK.png
  • Singgetan: TBK
  • Nomor: 2022
Stasiun Tambak 2020.jpg
Stasion Tambak, 2020
Lokasi
PropinsiJawa Tengah
KabupaténBanyumas
KacamatanTambak
DésaKarangpucung
AlamatJalan Raya Tambak / Raya Kebumén-Cilacap
Informasi séjén
OperatorDaérah Operasi V Purwokerto
Kelas stasion[1]III/leutik
Tingkat kaluhuran+19 m
Perenahna[2]km 420+102 lintas Bogor-Bandung-Banjar-Kutoarjo-Yogyakarta
LayananNgan pikeun perewis jeung pasusulan antarkaréta api.
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur3 (jalur 1 jeung 3: sepur lempeng)
Jumlah péron2 (hiji péron sisi jeung hiji péron pulo anu sarua-rua pendék)
Tipeu pasinyalan
Catetan suku: [5]

Stasion Tambak (TBK) nyaéta stasion karéta api anu perenahna di Karangpucung, Tambak, Banyumas. Stasion anu aya dina tingkat kaluhuran +19 méter ieu kaasup ka Daérah Operasi V Purwokerto. Stasion ieu mangrupa stasion pangwétanna di Kabupatén Banyumas.[5] Stasion ieu boga tilu jalur.

Per tanggal 27 Nopémber 2019, jalur ganda pétak Kemranjén-tambak geus beroperasi.[6][7][8] Ayeuna, euweuh karéta api anu eureun di ieu stasion iwal ti mun aya perewis atawa pasusulan.

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Stasion karéta api

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  3. Susanti, D.M. (Januari 2008). Kajian atas Pengelolaan Pengetahuan dalam Pengoperasian Teknologi Persinyalan Kereta Api (Studi Kasus Daop 2 Bandung) (S2). Program Magister Studi Pembangunan, Sekolah Arsitektur, Pengembangan, dan Perencanaan Kebijakan, Institut Teknologi Bandung. 
  4. Sugiana, A.; Lee, Key-Seo; Lee, Kang-Soo; Hwang, Kyeong-Hwan; Kwak, Won-Kyu (2015). "Study on Interlocking System in Indonesia". Nyeondo Hangugcheoldohaghoe Chungyehagsuldaehoe Nonmunjib (Korean Society for Railway) (46). 
  5. a b Prasetya, S. (2014). "Tambak (TBK): Tetap Bersih Meski Tak Layani Tiket". Majalah KA 96: 20. 
  6. "Akhir 2019, Jalur Kereta Api Nasional akan Bertambah 100 Km". Republika Online. 2019-11-26. Diakses tanggal 2019-11-30. 
  7. "Terbitkan Gapeka 2019, Jumlah Perjalanan Kereta Api Bertambah". suara.com (dalam Indonesian). 2019-11-26. Diakses tanggal 2019-11-30. 
  8. Pengoperasian Jalur Ganda Kemranjen-Sumpiuh-Tambak di YouTube

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Loka Resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Kroya-Kutoarjo
Stasion saméméhna:
Stasion Sumpiuh
Stasion saenggeusna:
Stasion Ijo
Stasiun Selatan Bandung.jpg